Служители на дирекция Социално подпомагане в Русе към Агенцията за

...
</TD
>Служители на дирекция Социално подпомагане в Русе към Агенцията за
Коментари Харесай

В Русе: Служители на дирекция Социално подпомагане стачкуваха, искат по-високи заплати

Служители на дирекция " Социално подкрепяне " в Русе към Агенцията за обществено подкрепяне излязоха през днешния ден на предупредителна едночасова стачка. Едно от главните претенции е увеличение на работните им заплати. 

" Не мисля, че заплащането е съответно на труда, който поставяме ", сподели Емилия Петкова, която от 21 години е обществен служащ, представена от Българска телеграфна агенция. 

По думите й брутната работна заплата на чиновниците в дирекцията със стаж като нейния е към 1500 лв..

" Ние все мълчим, все поносим, само че и ние сме хора и фамилии храним. Младите хора идват при нас, изкарват пет-шест месеца и като видят за каква работа става дума и с какви пари се прибират у дома, напущат. Има огромно текучество, а натоварването е голямо ", сподели Петкова. 

Сред настояванията на работещите са и нарастване на парите за представително работно облекло, както и обезпечаване на средства за отбрана и промяна на зрението на работещите.

Служителите издигнаха транспаранти с надписи " Няма да поносим повече! ", " Социалната работа е предопределение, само че в магазина желаят пари! ", " И за нас има инфлация! ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР