След три часа дебати, изказвания и разяснявания общинските съветници на

...
</TD
>След три часа дебати, изказвания и разяснявания общинските съветници на
Коментари Харесай

Няма да местят ОУ Драган Манчов

След три часа диспути, изявления и разяснявания общинските съветници на Пловдив отхвърлиха концепцията да се кандидатства за финансиране по Плана за резистентност и възобновяване на строителството на две нови учебни заведения в Пловдив.

27 съветници от ГЕРБ и " Алтернатива за Пловдив " гласоподаваха " за " отхвърлянето, Стефан Послийски от Вътрешна македонска революционна организация се разгласи " срещу ", 16 от " Кауза България " и " Съюз за Пловдив " - " въздържал се ". Четиримата съветници от " Демократична България " не участваха в гласуването, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Всички съветници, които се изрекоха, обявиха, че не са срещу построяването на нови учебни заведения. В хода на полемиката стана ясно, че за финансиране се позволяват единствено учебни заведения, които съвместяват сграден фонд. Такива са Математическата гимназия и ОУ " Драган Манчов ", защото за другата двойка Хуманитарна гимназия и ОУ " Княз Александър I " текат процедури по делене.

Предложението на община Пловдив бе МГ да остане в сегашната постройка, а ОУ " Драган Манчов " да се измести зад мол " Пловдив ", където има общински терен, предназначен за просветителна инфраструктура. Категорично срещу тази концепция се афишират преподавателите и родителския актив от двете учебни заведения.

Надълго и нашироко беше обсъждан въпросът за какво не се кандидатства с план за нова постройка на МГ на личния й терен зад хотел SPS. 

" За 7 дни може да се направи задание за Математическата гимназия, само че дали ще е качествено - никой не може да даде гаранция. Съвременните правила и тенденции за създаване на учебни заведения са напълно разнообразни от това, което се е проектирало преди 50 и 100 г. Не имам вяра, че това задание ще докара до нещо положително. Математическата гимназия е идея, приказваме за институция " - съобщи пред съветниците основният проектант на Пловдив, който е ученик на елитното учебно заведение.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР