След 4-годишна пауза музиката на италианското трио Il Volo отново

...
</TD
>След 4-годишна пауза музиката на италианското трио Il Volo отново
Коментари Харесай

Жена остана адски разочарована след концерт: Пловдив е европейска столица на безкултурието, защото културните събития там не са безопасни

След 4-годишна пауза музиката на италианското трио Il Volo още веднъж звуча в Пловдив. Организаторите обещаваха концертите да бъдат с напълно нова стратегия, която включва класическите популярни части от 24-годишния им репертоар. Съдейки по мненията на присъствалите и клиповете, оповестени в мрежата музикантите са се показали на равнище и са поднесли на феновете си едно незабравимо преживяване. Жена,посетила концерта, потърси редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да изкаже разочарованието си от цялостната организация на събитието. Даваме й думата:

На 21.09.2023 посетих концерт на италианската група Ил Воло в Античния спектакъл в Пловдив. Организацията на мероприятието беше отвратителна. Бяха продадени повече билети, в сравнение с са седящи места. Никой на никое място не изясни от кой вход е по-добре да се влиза за съответния бранш. Разпоредителите не си вършеха работата въобще. В техните отговорности влиза освен безплатното им наличие на концерта, а грижа за посетителите, които желаят да седнат на своите места, за които са си купили билети преди месеци. Разпоредителките би трябвало да се погрижат всеки да седи на мястото си: тези, които са купили билети за 140 лева, да седят тук-там за 140 лв.. Тези с билети за 80 лева да си седят на съответните места. Двама души имахме билети за бранш С, 14 ред. Нямаше къде да седнем, тъй като на нашите места към този момент седяха други (с чашки алкохол с лед в ръце). Не пожелаха да си покажат билетите, надали изобщо имаха такива. Разпоредителката (с богато цветно татуирана дясна ръка от рамото до лакътя) и нейната колежка не вършеха никаква работа, а единствено незнаещо и безпомощно подвига плещи. 

Пътечките бяха цялостни с хора компактно насядали един до различен. Античните архитекти са планували тия пътечки за свободно минаване, а не за сядане на безчет хора, които са пристигнали без билети или са с най-евтини билети, само че желаят да седят най-отпред. Питам съответен въпрос: Как ще излезе някой, в случай че му стане неприятно или има потребност по време на представлението? Като мине по главите на насядалите хора ли? Или по какъв начин ще се върне обратно някой, който си е подминал реда в паниката на претъпкания спектакъл. 

Умолявам ръководителя на Общинската комисия по културата да вземе ограничения и да наблюдава, от кого зависи експлоатирането на Античния спектакъл, кой е виновен за количеството продадени билети, кой печели за сметка на комфорта и персоналното пространство на посетителите, кой носи отговорност за некомпетентността на разпоредителите. 

Също по този начин се обръщам към представителите на Министерство на вътрешните работи, които дават отговор за многолюдните събития и битка с всеобщите вълнения: какво чакате? Догодина на концерта на Ил Воло тълпата да стане неуправляема и да има жертви? Нали все някой би трябвало да носи отговорност за сигурността на хората, които са пристигнали в града Ви, с цел да се допрян до негово величество Изкуството, а не до потното рамо или бедрото на насядалите безсистемно начесто хора. 

Разочарованието беше огромно от: 

1. Предпразничното задръствани още на кръговото при влизането в града: повече от половин час за 10 км и нито един чиновник на КАТ.

2. Липсата на свободни места за паркиране. При такива всеобщи събития би трябвало да има планувани места, даже и да са отвън града. 

3. Липсата на задоволителни тоалетни за посетителите. Това е значимо условие за такива места.

4. Липса на полиция, коли за спешна помощ и други, които са нужни при събития, на които участват толкоз доста хора.

5. Тотално некомпетентни и безпомощни разпоредителки, които дори не знаят, че билетите имат почти закрепени места и че те са призовани да оказват помощ на хората да си намерят местата. Пратете ги на спектакъл някъде по света, с цел да видят, по какъв начин би трябвало да се държат.

6. Липса на надзор върху държанието и местонахождението на публиката, тъй като не може всички да се натрупат на купчини най-отпред и едни и същи хора да излизат съвсем на сцената, с цел да се снимат с изпълнителите по няколко пъти.

И по този начин, нямам доверие, че Пловдив е " европейска столица на културата ", по-скоро е на безкултурието, тъй като културните събития там не са безвредни.

Това е разказът на дамата, която споделя своите прекарвания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР