Щъркел, намерен вчера в безпомощно състояние на пътя Кубрат –

...
</TD
>Щъркел, намерен вчера в безпомощно състояние на пътя Кубрат –
Коментари Харесай

Пострадал щъркел бе приютен в екоинспекцията в Русе

Щъркел, открит през вчерашния ден в безпомощно положение на пътя Кубрат – Тутракан в региона на село Задруга, бе приютен през днешния ден в РИОСВ-Русе. Той бе докарана в екоинспекцията от пиара на Община Кубрат Радослав Стойков, който е бил потърсен за подпомагане от хората, разкрили потърпевшата птица.

Стойков се е погрижил през нощта за щъркела с заслон, храна и вода, предават от " РусеМедиа ". 

Специалистите от РИОСВ-Русе са приели потърпевшата птица, с цел да се погрижат за нея, само че откакто си почине, на следващия ден тя ще замине за лекуване в Спасителен център за диви животни в Стара Загора. Според еколозите от Русе щъркелът е млад образец, само че с изгубена телесна маса. Възможно е получил токов удар или да е претърпял различен случай, който не е прочут.  Ако сполучливо се възвърне, щъркелът от Кубратско ще бъде пуснат дружно с есенната миграция.

Специалистите от РИОСВ-Русе показаха благодарността си за човешкото отношение към това красиво творение и означиха, че такива образци за отношение към животните би трябвало да послужат като ентусиазъм за обществото, показа Радослав Стойков.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР