Сдружение в обществена полза Долина за дълбоко технологични иновации“ (ДДТИ)

...
</TD
>Сдружение в обществена полза Долина за дълбоко технологични иновации“ (ДДТИ)
Коментари Харесай

Долина за дълбоко технологични иновации в Пловдив

Сдружение в социална изгода " Долина за надълбоко софтуерни нововъведения “ (ДДТИ) – Пловдив е записало преди дни " Пловдив Тех Парк “ АД. Това оповестиха на нарочна конференция представители на сдружението, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Основната цел на сдружението е да работи за създаване, одобряване и развиване на районната котловина като основен съставен елемент в стратегия " Иновации “ на Европейски Съюз. В рамките на европейската стратегия се планува основаването на 100 районни иновационни долини, заяви изпълнителният шеф на " Пловдив Тех Парк “ АД Венелин Йорданов.

Долината за надълбоко софтуерни нововъведения действително съставлява районна екосистема, в която ще бъдат включени висши учебни заведения, научноизследователски организации, неправителствени организации, бизнесмени и вложители от Южен централен регион на обмисляне.

Сдружението е записано на 18 април, а през вчерашния ден се състоя първата районна кръгла маса, заяви ръководителят на Управителния съвет на ДДТИ юрист Димитър Гишин. Във форума под надпис " Иновациите в дневния ред на Европа " взе участие като посетител преподавател Лийна Томас от Global Business Inroads Pvt. Ltd., Бангалор. Тя показа опита на Индия в развиването на Deep Tech и образуване на районни екосистеми за нововъведения.

Сдружение " Долина за надълбоко софтуерни нововъведения “ ще работи за създаване на пространства за взаимна работа, проучвателен лаборатории, инкубатори, ускорители. Част от активността е обезпечаване на поддръжка в търсенето на достъп до финансиране, основаване на скица за предприемачество и водачество на дамите в региона на нововъведенията.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР