Събитието Digital4Plovdiv представя тенденциите в онлайн маркетинга и търговията. В

...
</TD
>Събитието Digital4Plovdiv представя тенденциите в онлайн маркетинга и търговията. В
Коментари Харесай

Digital4Plovdiv представя тенденциите в онлайн маркетинга и търговията

Събитието Digital4Plovdiv показва трендовете в онлайн маркетинга и търговията. В предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “ гостува уредникът му Любомир Атанасов, който е част и от самодейността Digital4Sofia. Събитието в Пловдив следва на 12 и 13 октомври в Конгресния център на Международен панаир – Пловдив.

Електронната търговия се развива прогресивно с взрива на обществените мрежи. Засиленият резултат се мултиплицира и по време на Ковид, разясни Атанасов. " Естествено е и онлайн иззмамите да зачестяват. Най-честите офанзиви са фишинг измамите, така наречен завоалирани мейли – че банка или компания Ви праща известие. Атаките, свързани с хакванията на обществени профили в опит измамниците да се доберат до персоналните Ви данни също са доста учестени “, направи оценка той. Специализиран панел по време на самодейността ще обърне внимание на тематиката в дълбочина – ще има представители на киберсигурност обществото, както и на Икономическа полиция, в границите на Digital4Plovdiv.

Тенденциите в идващите няколко години водят към персонализацията на онлайн рекламата – най-успешните търговци ще намерят метод да стигнат до най-правилната публика за продуктите си, сподели още Атанасов. " Всички платформи се пробват да прихванат ползите на потребителите – къде живеят, от какво се интересуват, имат ли деца или не, какво работят, с цел да знаят какво да им оферират. Рекламата онлайн е прекомерно многочислена и в опит да се задържи по-дълго вниманието на евентуалния клиент търговците прибягват до подобен вид персонализация на рекламни послания “, разясни той.

" Представете си консуматор, който влиза в уебсайт и търси черни маратонки. Със самото му влизане уеб сайтът е структуриран по този начин, че да демонстрира черните маратонки на първа позиция, без

клиентът да търси категория и за употребява филтри. Всеки се бори за минимален разход за реклама и и за най-бърза продажба. “, изясни наклонността Любомир Атанасов.

В първия ден на събитието ще се акцентира на онлайн маркетинга, а във втория – на онлайн търговията. " Имаме две зали с 60 лектора. Тъй като всеки желае да чуе всеки преподавател, вършим запис на всички лекции и един консуматор може да слуша онлайн преподавател в едната зала, а след събитието да гледа на запис други лекции, които го интересуват “, даде детайлности Атанасов.

" Ако един текстописец има период за довеждане докрай на публикация, изкуственият разсъдък може да му спести време. Полезността му е голяма, само че не може да измести индивида. Той единствено надгражда още една стъпка в развиването на сектора “, отговори той на въпроса дали изкуственият разсъдък може да размени текстописците.

" Първоначално се отнасях скептично към определянето на инфлуенсърството като специалност. Сега то е към този момент нещо обикновено. Винаги е съществувало и първоизточник са известните персони, които се трансформират в водачи на мнение. След това се родиха нови инфлуенсъри със обществените мрежи. Те вдиигат цената си и към този момент се изразвяват с въздействието на известните лица от екрана. Рекламата посредством инфлуенсър не би трябвало да звучи изкуствено, а да основава чувство за непринуденост “, счита Любомир Атанасов.

Българката, спечелила интернационално съревнование за очни експерти: Оптометрията е изобретателна просвета

Михаела Бачева, студентка по оптометрия във Физическия факултет на Софийския университет, завоюва първо място на единствения по рода си интернационален конкурс за студенти-очни експерти OptiStudent™ Awards. България за пръв път печели съревнованието. По този мотив Михаела гостува в предаването " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “.

" Реших да вземам участие в конкуренцията, без да имам никакви упования, че ще печеля. Много се веселя на резултата, тъй като в началото се записах, с цел да разнообразя CV-то си и да го надградя с скъпи умения “, разясни Бачева. Тя е избрала специалността, откакто се е лутала сред инженерен дизайн и архитектура. " Тогава започнах да резглеждам стратегии на разнообразни специалности и тази на оптометрията ми направи доста мощно усещане. Изучават се химия, физика, биология, физиология, вълнова оптика... Креативното мислене оказва помощ за връзката сред тези науки “, разясни Михаела Бачева.

Оптометристът в България прави обзор, остойностява диоптрите за очила и лещи и може да направлява за избор на стъкла. " Във Англия, Съединени американски щати, Австралия сътрудниците имат повече права и са реферирани като лекари по оптометрия, имат право даже да правят рефрактивни хирургични интервенции “, даде детайлности за специалността Михаела. Оптометристът у нас няма право да лекува или слага диагноза, а да разпознава очните патологии и при потребност на препраща пациентите към офталмолог.

Наградата на българката за първото й място в интернационалния конкурс е достъп до една от двете най-големи конференции за контактни лещи в Европа. Тя ще се организира в Холандия през месец март идната година. " Покрити са таксата ми за вход и присъединяване и ще съумея да показва плана си пред доста необятна публика. Той има за цел остойностяване на материалните качества на лещите и омокрянето им отвън окото. Опитваме се да свържем резултатите с омокрянето вътре в окото – концепцията е да се създаде протокол, по който контактни лещи могат да бъдат тествани,преди да се пуснат в приложимост и да се предскаже в лабораторни

условия какви биха били техните клинични прояви “, описа още за идното събитие студентката.

Много хора през днешния ден страдат от така наречен " изсъхнало око “, защото работим в офиси, на компютри и се взираме дълго време на близко разстояние. " Контактната леща няма такова положително омокряне, каквото има окото ни. Поставянето й постоянно води до спомагателна сухота и раздразнение, чувство за песъчинки в очите. Проектът ми е обвързван с концепцията да се сътвори механизъм за производителите, тъй че да знаят по какъв начин да основат лещите в улеснение на клиента “, продължи описа си Бачева.

До месец март тя ще надгради плана си, като ще предложи необятно изследване и голям брой пациенти, които вземат участие в него, на конференцията в Холандия. Много компании, които оферират контактни лещи, търсят научни доказателства в поддръжка на продуктите си и в тази сфера Михаела Бачева желае да се развива професионално.

" Получих опцията да работя в сфера, близка до плана ми и у нас, тъй че избрах да продължа кариерата си в България. Преди това мислех да отпътува в чужбина, само че тук имам опция за развиване “, заяви добра вест българската студентка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР