С шествие по Главната улица в Пловдив стартира най-чаканият фестивал

...
</TD
>С шествие по Главната улица в Пловдив стартира най-чаканият фестивал
Коментари Харесай

От днес Пловдив е в ритъма на Международния фолклорен фестивал

С шествие по Главната улица в Пловдив започва най-чаканият фестивал на националните танци от целия свят - Международният фолклорен фестивал, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.  Предвождани от българския състав на Академичен фолклорен отбор “ при АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “  в представянето на включиха танцьорите на Грузия, Гърция, Индонезия, Босна и Херцеговина, Мексико и Полша.

Крайната им спирка бе сцената пред площад " Стефан Стамболов ", където през днешния ден стартират по този начин наречените къси концерти. Всеки ден от 17: 30 състваите ще потеглят от " Дом Левски ", ще минават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. " Стефан Стамболов ", където с начален час 18.00 ч. ще изнасят къси концерти. Програмата ще продължава с формалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния спектакъл от 20:00 ч. Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други региони на региона.

Церемонията по откриването е на 24 юли, понеделник, от 20 часа на Античния спектакъл. На същата сцена в последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по формалното закриване на събитието. На 26 и 27 юли, концерти с изключение на на Античен спектакъл ще има и на открита сцена в парк Лаута.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР