КНСБ отчитат над 200 000 нарушения на правото на труд

...
КНСБ отчитат над 200 000 нарушения на правото на труд
Коментари Харесай

Работници се оплакват: Възлагат ни работа, която не е свързана със задълженията ни

КНСБ регистрират над 200 000 нарушавания на правото на труд през предходната година. Най-много са свързани с възлагане на задания на служащите, които са отвън отговорностите им, сподели вицепрезидентът на синдиката Тодор Капитанов. Той показа данните от деветия Годишен отчет за нарушаванията, свързани с практикуване на правото на труд в България.

Главна ревизия по труда е направила през предходната година демонстрират над 48 500 инспекции. Установени са съвсем 230 000 нарушавания, от които 112 000 са по реализиране на трудовите правни отношения, съвсем 117 000 - по здравословни и безвредни условия на труд, а съвсем 1500 са неизпълнените наставления.

Фирмите са били голобени общо с 15 милиона лв..

" Възлагат ни работа, която не е обвързвана със отговорностите ни по длъжностна характерност. Работодателят не провежда безвъзмездни медицински прегледи. Не получавам в допълнение заплащане за работа на отсъстващ сътрудник, която аз правя. Работодателят не ми дава опция да употребявам целия заплатен годишен отпуск. Назначен съм на една служба, а работя друго. Възлагат ми работа по време на отпуск или болничен, както и в почивните дни ", цитира множеството недоволства Тодор Капитанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР