С празничен концерт на 31 май на Античен театър Пловдив

...
</TD
>С празничен концерт на 31 май на Античен театър Пловдив
Коментари Харесай

Петстотин деца от осем фолклорни школи в Пловдив с концерт на Античния театър

С празничен концерт на 31 май на Античен спектакъл Пловдив отбор " Тракия “ ще поздрави пловдивчани и всички деца във връзка първи юни. Събитието е с вход свободен, а началото му е от 18.30 часа.

Близо 500 ученици на школите към отбор " Тракия “, НУМТИ " Добрин Петков “, СУ " Св.св. Кирил и Методий “, СУ " Любен Каравелов “, ФТА " Иглика “ към ОДК –Пловдив, " Луди млади “ към НЧ " Проф. Кирил Дженев - 2018 ", ФТА " Дилянка “, ФТА " Седенчица “ ще се качат на античната сцена, с цел да основат един паметен спомен от отбелязването на деня на детето.

" Този концерт е празник за децата на Пловдив. Той е ентусиазъм от работата ни в школата за деца към ансамбъла и естествено продължение на поредицата от просветителни концерти, които възстановихме от предходната година “, споделя художественият началник на " Тракия “ проф. Даниела Дженева.

" Тракийска палитра “, " Видински танц “, " Дайчово “, " Български ритми “ са част от осъществяванията, с които младите гении ще пленят публиката. А уредниците от отбор " Тракия “ са присъединили още песни и танци от всички фолклорни области в България, както и детски игри.

Ансамбъл " Тракия “ повече от половин век е ентусиазъм за генерации българи, а с помощта на школата си за деца повече от десетилетие най- младото ни потомство се среща с хубостта на музикалния и танцов фолклор на България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР