С луксозен микробус с истанбулска регистрация дойде на днешната матура

...
</TD
>С луксозен микробус с истанбулска регистрация дойде на днешната матура
Коментари Харесай

63-годишният Рашид дойде от Истанбул в Пловдив за матурата по БЕЛ, иска по-висока пенсия

С първокласен микробус с истанбулска регистрация пристигна на днешната матура по български език 63-годишният Рашид, придружаван от трима свои другари. Возилото паркира пред Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, където мъжът бе разпределен да постави изпита, предава уеб сайтът

" ".

" Завършил съм гимназията по дървообработване, само че от 30 години пребивавам в Истанбул “, разясни облеченият с грациозен панталон и небесносиня риза Рашид. По служебна записка обаче бе позволен като Румен, както се е водел в ученическите си години. Работи като механически помощник в една от най-големите лечебни заведения на мегаполиса. И защото скоро му следва да се пенсионира, в случай че има приключено приблизително обучение, щял да получи по-висока пенсия съгласно новите правила.

" Знам, че няма да ми е елементарно. В фамилията ми приказваме на български език, постоянно си пристигам, само че правописните правила ме тормозят. Решавах пробни проби и доста се надявам да съумея да се оправя “, показа Рашид.

Приятелите, пристигнали с него за кураж, го изпратиха до входа с благопожелание за шанс.

637 искащи от Пловдив и региона са позволени до днешния ДЗИ по български език и литература. В ПГ по хранителни технологии и техника се явиха 33-ма. Сред тях бяха зрелостници от ПГ по механотехника, ПГ по дървообработване и ПГ по облекло " Ана Май “.

" Ако взема изпита, нашите дадоха обещание да ми купят кола. И да ми дадат пари да си отворя фризьорски салон “, споделя 19-годишната Нурджан. Бащата й я докарал рано сутринта от Калековец, където живеят, с цел да не закъснее. Зрелостничката не съумяла да премине прага на майската сесия, по тази причина в този момент още веднъж опитва. Завършва компетентност " Фризьорство “, а най-голямата й пристрастеност са формалните прически. Те ще бъдат и запазената марка на салона, който счита да отвори в селото. Признава обаче, че не се е готвила задоволително съществено през лятото, разчита на знанията си от учебно заведение.

Зрелостниците от ПГ механотехника също са окуражени да изкарат заветната тройка, някои мечтаят да учат " Национална сигурност “ в ПУ, други да отворят дружно автосервиз.

Рано тази заран в МОН бе изтеглен вид 7 за интерпретативно съчинение или есе по 41-ва задача.

Максималният брой точки е 100. Изпитът се смята за изискан при най-малко 30 точки, които са за оценка " Среден (3) “.

Вторият наложителен зрелостен изпит по профилиращ предмет и държавният изпит по професионална подготовка са на следващия ден. От 28 август до 1 септември са планувани матурите по избор по шест предмета.

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР