Родители на малки деца са притеснени от факта, че в

...
</TD
>Родители на малки деца са притеснени от факта, че в
Коментари Харесай

Родители са притеснени, че приемат децата им в сборни групи по време на епидемия

Родители на дребни деца са обезпокоени от обстоятелството, че в детски градини в Пловдив, по време на грипна зараза, децата им се събират в сборни групи. Поместваме сигнала, който пристигна в редакцията на Plovdiv24.bg.

" Здравейте, желая да попитам защо се позволяват сборни групи в детските градини през зимните месеци? Така ли пазим здравето на децата? Няма да разясня обстоятелството, че е оповестена грипна зараза, учениците са в сред срочна ваканция, а детските градини ще изчакат и тя да свърши. И по този начин се оказва, че най-малките са най-потърпевши. В детска градина " Слънце “ да вземем за пример, изясняват, че децата били доста малко.

Да, малко са, тъй като родителите не пускат децата, с цел да не са в сборни групи. А какво да вършим ние, родителите, които нямат друга опция? Правя последно конкретизиране, че тази обстановка е към този момент трета седмица, и че съм алармирала до МОН, РИОКОЗ и община " Тракия “ с вярата някой да спре това безумство. До момента няма резултат и отговор, само че имам вяра, че вие ще дадете отговори на въпросите ми “.

Plovdiv24.bg потърси за коментар РЗИ, институцията, която има отношение към този проблем.  Д-р Таня Учорджиева, от Дирекция " Противоепидемичен контрол`` в РЗИ – Пловдив сподели, че в заповедта на шефа на РЗИ категорично е записано да се организира прецизен утринен филтър в детските градини и да не се позволяват в деца и с най-малки прояви на остро заразно заболяване.

В този ред на мисли, би следвало всички деца, които  присъстват там, да са здрави. Неоправдано е, при съществуване на две-три деца в групи, да има по две госпожи и една леля на работа. Въпреки това, тези дейности се съгласуват и с общината. В РЗИ няма нормативна уредба, която да не разрешава, или разрешава това, в случай, че е разпоредено да се одобряват само здрави деца.

" Дори и  по време на коронавирус пандемията детските градини у нас работеха, сподели още доктор Учорджиева. Тогава е имало заповед от министъра на опазването на здравето, в която е имало и напътствие, касаещо вливането на групите и по какъв начин тъкмо да става то. Но този път такова напътствие няма.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР