Рекорден брой участници и винопроизводители ще се включат в тазгодишното 15-то

...
</TD
>Рекорден брой участници и винопроизводители ще се включат в тазгодишното 15-то
Коментари Харесай

Дефиле на младото вино с рекорден брой участници

Рекорден брой участници и винопроизводители ще се включат в тазгодишното 15-то издание на " Дефиле на младото вино ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  

Днес имаше конференция във връзка събитието, което ще се организира на 24, 25 и 26 ноември 2023г в Стария град.

50 винопроизводителя и 67 участници ще очакват жителите и посетители на Пловдив, с цел да отпразнуват дружно винения празник във възрожденските къщи и достоверната атмосфера.

В къщата " Иван Черноземски " и доцент Христо Спасов обясниха новостите при събитието и част от тънкостите на дегустацията.

По традиция откриването ще се организира на 24 ноември от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч.

" Дионисиево шествие “ и отбор " Тракия “ ще поведат всички винолюбители към Стария град.

Малко по-късно артист от Пловдивската опера ще се превъплъти в Бог Дионис, който ще отвори първата бъчва младо вино от винарска маза " Козя Грамада ", която бе изтеглена от публицист на конференцията.

В случая на неприятно време уредниците са планували откриването да се организира на Римския стадион. 

Фратев показа, че интереса към дефилето е извънредно огромен и в границите на три дни се били запълнени всичките 19 обезпечени местоположения.

Той описа, че част от обичайните места не могат да се употребяват в момента и то би било проблем при бъдещо осъществяване на събитието.

Ученици и студенти от профилирани гимназии по туризъм и хотелиерство също се включват в дефилето, като в края му уредниците избират най-активните измежду тях, които в края му ще получат стипендия в размер на 5% от приходите на събитието.

На публична церемония вечеря ще бъдат отличени най-хубавите участници.

Всеки клиент може да гласоподава чрез своя QR код за най-хубавото бяло, розе или алено вино. 

Освен добре познатия отбор " Тракия ", тази година предпочитание за присъединяване са показали Бистришките баби и внучки. През съботния ден те ще зарадват гостите на събитието със своя концерт.

Доцент Спасов изрази вяра, че благодарения на тези събития хората ще стартират повече да схващат от вино и то ще им носи по-голяма приятност.

Директор на Общинския институт " Старинен Пловдив "  д-р Елена Кантарева благодари на уредниците за разпространяваното на къщите в резервата и обърна внимание на две от реставрираните неотдавна къщи - Стамболян и Нищянян. 

Повече информация можете да намерите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР