Реконструкцията на Даме Груев ще приключи в мандата на кмета

...
</TD
>Реконструкцията на Даме Груев ще приключи в мандата на кмета
Коментари Харесай

Стесняването на част от ул. Даме Груев съвсем не е визуална илюзия

" Реконструкцията на " Даме Груев " ще завърши в мандата на кмета " - даде обещание пред Plovdiv24.bg  Бончо Бонев, шеф на компания " Парсек груп ", която прави ремонта. Първата копка беше направена в края на 2021 година, а строителните действия бяха спирани няколко пъти по разнообразни аргументи, поради което живущите нарекоха улицата " многострадална ".

Сега изискванията за работа се приближават до идеалните, откакто и последните спънки бяха отстранени. Става въпрос за отчуждените постройки в средата на улицата, чието физическо унищожаване кметът на регион " Южен " съумя да провежда по най-експедитивния метод и безусловно за четири дни постройките бяха съборени, строителните боклуци извозени, а теренът изравнен. 

Дронът на Plovdiv24.bg прелетя от край до край над " Даме Груев ", с цел да снима какво се случва. Коментираното при започване на реконструкцията свиване в междинния сектор се вижда с просто око и напълно не е образна заблуда.

Между уличното платно и западните стълби към терасата на читалище " Христо Ботев-1905 " е построена подпорна стена и съвсем не си проличава, че са отнети няколко сантиметра от нея. Всъщност най-тясното място по цялото продължение на улицата се пада в югоизточния завършек на терасата.

Така и не е ясно защо ще се употребява това пространство и е можело напълно умерено ъгълът да се скоси, с цел да се изправи линията и да се изравни с аптеката на ул. " Архимандрит Евлоги ", разясняват живущи.

Веднага след кръстовището с " Пере Тошев " улицата става по-широка. От юг е . Особеното при нея е, че първите два етажа се прибират навътре по регулацията и по този начин бъдещата сграда няма да пречи на разширението на " Даме Груев ", изясни основният проектант на община Пловдив . Гражданите пък още от в този момент припомнят на строителите да плануват новите връзки за ВиК, електро-, газ и цялата подземна техническа инфраструктура, с цел да не се наложи един ден да разкопават прясно асфалтираната улица. 

Всички подземни връзки, в това число тръбите за газ, са сложени, а тротоарите дружно с бордюрите са завършени съвсем на всички места. На " Даме Груев " се планува ново озеленяване с подобаващи за пловдивския климат дървета.  Засаждането им ще се случи през есента и по тази причина пешеходните зони са равни, без да са направени още от в този момент пространства за растенията.

Ако строителните действия се движат по проект, това значи при започване на октомври лентата на реконструираната улица да бъде прерязана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР