Регионален исторически музей – Русе ще се включи в организираната

...
</TD
>Регионален исторически музей – Русе ще се включи в организираната
Коментари Харесай

Експонати от Историческия музей в Русе могат да бъдат разгледани в София, ето кога

Регионален исторически музей – Русе ще се включи в проведената от Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките краткотрайна галерия " Българска археология 2023 “. Ще бъдат показани проучените от археолога Деян Драгоев Късноантична и средновековна цитадела Кале Широково и храм в местността Манастира при село Широково.

Предоставените експонати са бронзови декорации с гланц, рядко срещана позлатена апликация от сабя, предмети от кост и мрамор, бронзова закопчалка от тоалетно ковчеже, завършена като херма (бюст на господ Хермес), дребна групова монетна находка и византийски императорски оловен щемпел.

Изложбата " Българска археология 2023 “ и основаният към нея азбучник показват най-интересните и впечатляващи открития и изследвания от миналия археологически сезон от територията на 30 обекта в цялата страна.

Традиционно формалното разкриване, предопределено за участниците, е в Националния археологически институт с музей в София на 14 февруари – Професионалния празник на археолозите. За всички гости изложбата ще отвори порти на 15 февруари.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР