Производителят на електрически велосипеди Technibike реши да напусне производствените си

...
</TD
>Производителят на електрически велосипеди Technibike реши да напусне производствените си
Коментари Харесай

Technibike мести производството си от Германия край Пловдив

Производителят на електрически колела Technibike реши да напусне индустриалните си уреди в Щасфурт, Германия и да се реалокира в Източна Европа – по-точно България, оповестява профилираният уебсайт Bike-eu. Компанията е производител на марките HoheAcht, Pyro-Bikes и Cooper.

Решението в интерес на Източна Европа се основава на деликатен разбор на изменящите се национални рамкови условия.

Условията за нашето лично произвеждане в Германия се утежниха доста, изключително в годините на коронавирус. Например, спрямо други европейски страни, ние плащаме съвсем тройно по-високи разноски за сила и също по този начин сме изправени пред доста увеличени разноски за личен състав. Следователно производството на конкурентни цени е невероятно “, се споделя в изказване на компанията.

От наличната информация не излиза наяве дали Technibike ще строят нов цех у нас или ще употребяват индустриалните мощности на български производител, а единствено, че ще разширят в допълнение съдействието си " с открит индустриален сътрудник в Източна Европа, който е профилиран във висококачествени електрически колела “. Според осведомени става въпрос за компания, оперираща край Пловдив.

С преместването на производството Technibike декларира, че също по този начин ще бъде допустимо да се усъвършенства надеждността на доставката и качеството на продукта.

В Щасфурт ще останат логистиката и обслужването, с цел да могат дилърите да поръчват бързо аварийни елементи.

Друг претекст на компанията са огромните административни спънки през разширението на производството в завода в Щасфурт.

В допълнение към компликацията да намерим подобаващ дипломиран личен състав, ние се сблъскваме с многочислени бюрократични спънки от правила и разпореждания, които изискват обилни административни старания. "

Гореспоменатите фактори удрят тежко освен Technibike, само че и целия бранш на дребни и междинни предприятия в Германия.

Според сдружението до момента в който огромните интернационалните компании получават великодушни изключения, дотации и безплатни средства, когато откриват произвеждане в Германия, за МСП става все по-трудно да се конкурират на пазара с индустриални обекти в Германия, написа economic.bg.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР