Продължава работата по пробива под Централна гара в Пловдив, видя

...
</TD
>Продължава работата по пробива под Централна гара в Пловдив, видя
Коментари Харесай

Кръговото на Централна гара неузнаваемо в момента

Продължава работата по пробива под Централна гара в Пловдив, видя Plovdiv24.bg . В момента тежка техника е разположена в самото кръгово кръстовище сред булевардите " Руски " и " Васил Априлов " и улица " Иван Вазов ".

Самото то е затворено за придвижване, както и подстъпите към него откъм бул. " Христо Ботев ". Движението по въпросния се прави в двете посоки единствено в едното платно.

Комуникационно-транспортният пробив под Централна жп гара ще свърже южните квартали на града с центъра. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на гр. Пловдив подземно прекосяване от бул. " Васил Априлов “ към бул. " Македония “ под региона на гаровия комплекс. Ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.

Стойността на контракта е е 89 028 245,95 лв. без Данък добавена стойност. Изпълнител е Обединение " Проект Пловдив “ ДЗЗД, включващо компаниите " Трейс Груп Холд “ АД и " Балкантел “ ООД.

Обект " Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и създаване на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив “ е част от план " Развитие на железопътен възел Пловдив “ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР