Приключи днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград, което бе

...
</TD
>Приключи днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград, което бе
Коментари Харесай

ОбС Благоевград реши: Изграждат паркинг за двете болници в града и се отваря нощна аптека

Приключи днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград, което бе първо за календарната 2023 година, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “. По време на сесията бяха прегледани 42 точки, включени в предварителния дневен ред. Освен това бяха утвърдени и гласувани и две изключителни точки, импортирани по предложение на кмета Илко Стоянов.

В хода на съвещанието, ръководителят на локалния парламент Радослав Тасков направи доклад за активността на Общински съвет за второто полугодие на 2022 година, като стана ясно, че за отчетния интервал са извършени общо 9 съвещание и са постановени над 300 решения.

Кметът Илко Стоянов пък направи изявление отвън дневния ред, в границите на което предизвести, че над 425 деца от спортните клубове в града могат да останат без място, където да упражняват, защото от ДНСК не разрешават потреблението на трите съществуващи здания в парк " Македония “ (теренът на някогашните казарми). Градоначалникът съобщи, че ще предприеме всички правно – юридически стъпки, тъй че да не се позволява децата да останат без място, на което да спортуват.

По време на сесията бе прегледано предложение за смяна в правилника на Общински съвет, засягащи действието на Председателския съвет и възнагражденията, които получават общинските съветници при присъединяване им в непрекъснатите комисии. След остри разногласия сред общинските съветници препоръчаните промени не бяха признати, като локалните парламентаристи не дадоха единодушие за смяна в работата на Председателския съвет и за понижаване на възнагражденията в случай че даден общински консултант не участва на съвещание на комисия, в която членува.

Два бяха точките, които обществеността следеше с необикновен интерес. Едната от тях е обвързвана с построяването на паркинг в региона пред частната болница, който да е на три равнища и да обслужва потребностите, както на частното лечебно заведение, по този начин и на Поликлиниката. Местните парламентаристи утвърдиха това предложение, като стана ясно, че едно от равнищата на въпросния паркинг, който ще бъде построен със средства на притежателя на частната болница, ще бъде напълно за потребностите на държавната болница.

Другата значима точка касаеше заработването на нощно гише за продажба на медикаменти в Благоевград. Общинските съветници поддържаха предлагането, което ще коства на бюджета на Община Благоевград 255 лева.без Данък добавена стойност дневно или 306 лева с Данък добавена стойност. Очаква се нощната аптека да проработи още от 1 февруари. Първоначално тя ще се намира на бул. " Васил Левски № 32 “. В следствие и други аптеки ще стартират да дават нощни наряди, като ще се създава график, който ще бъде оповестяван на интернет страницата на Община Благоевград, на осведомително табло пред Общинска администрация, както и на горещите телефони на общината.

Местните парламентаристи отпуснаха и еднократна финансова помощ за 30-годишната Лили Илиева от Благоевград, която страда от тежко онкологично заболяване и би трябвало да бъде лекувана в Турция.

По проект – график идващото постоянно съвещание на Общински съвет е на

24 февруари от 09.30 часа в зала " 22-ри Септември “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР