Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов се

...
</TD
>Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов се
Коментари Харесай

От БСУ скочиха на кмета на Бургас!

Президентът на Бургаския свободен университет проф. доктор Петко Чобанов се жалва до кмета на Бургас от рекламирането на СУ " Климент Охридски “ посредством пана, ситуирани даже до постройката на бургаското висше образователно заведение, откри информация на Burgas24.bg .

Своето противоречие Чобанов показва в писмо, което публикуваме без редакторска интервенция:

От известно време Община Бургас е разположила рекламно табло на СУ " Климент Охридски “ пред постройката на БСУ. Такива табла са ситуирани и на доста места в града. Софийският университет е многопрофилно виеше учебно заведение и огромна част от предлаганите професионални посоки съответстват с тези на упълномощените професионални посоки на бургаските висши учебни заведения. Всякакви реклами на външни университети, без значение от оповестените планове, в последна сметка водят до отлив на студенти от Бургас. Едва ли това е политиката на Общината!

Обезпокоени сме, че посредством филиала си в Бургас Софийският университет организира рекламни мероприятия, които имат за цел привличане на студенти от професионални посоки, предлагани от БСУ и от Университет " Проф. Асен Златаров “ и са отвън специалностите, позволени за образование във филиала. Обезпокоени сме, че тези мероприятия са подтиквани от Общината и информацията за тях е необятно популяризирана посредством уеб страницата й.

Използвам мотива още един път да помоля Община Бургас да премисли политиката си на поощряване на други висши учебни заведения да правят образование в Бургас. В тази политика има детайли, които са срещу ползите на бургаските висши учебни заведения, а дълготрайните резултати са срещу ползите на образованието в Бургас.

При скорошното посещаване на експертната група на НАОА по отношение на процедурата за институционална акредитация на БСУ по време на срещата с випускници на университета специалистите дефинираха като " невъзпитано “ съществуването на рекламни табла на СУ пред постройката на БСУ. Ето за какво Ви апелирам тези табла да бъдат отстранени. Ако считате, че това е обикновено и отразява политиката на Общината, се питаме дали бихме могли да Ви помолим за подпомагане пред Кмета на Столична община да се разположат рекламни табла на БСУ пред постройката на Софийския университет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР