През целия мандат работихме за решаването на един от най-големите

...
</TD
>През целия мандат работихме за решаването на един от най-големите
Коментари Харесай

Костадин Язов: Оставяме на новия кмет готови проекти, за да започне работа от ден първи

През целия мандат работихме за решаването на един от най-големите проблеми в регион " Южен “ – недостига тук-там в детските ясли и градини, заяви досегашният кмет на регион Южен. И добави:

" Оставяме подготвен план с идно издаване на строително позволение за новa детска ясла с 10 групи, която ще бъде издигната на бул. " Александър Стамболийски “ до новата детска градина. Апликационната форма, с която ще аплайваме за финансиране, към този момент е в развой на подготовка дружно със замаместник-кмета по обучение на Пловдив. В последните 4 години изградихме 2 нови детски градини – на бул. " Александър Стамболийски “ за 8 групи и в двора на ДГ " Зорница “, чийто потенциал е 4 групи. Имаме и подготвен план за нова детска градина в двора на учебно заведение " Стоян Михайловски “ за 8 групи.

Район " Южен “ сполучливо завърши и подаде оферти за саниране на 19 здания за над 37 млн. лева в Министерството на районното развиване и благоустройството на планови оферти по процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд-ЕТАП I “.

В края на мандата завърши и ремонтът на ул. " Даме Груев “, която към този момент е пусната за придвижване и рейсовете от градския превоз ще се върнат към естественото си разписание, откакто бяха минали на разводнен график поради строителните действия. Готова е и новата ул. " Борис Шивачев “, която е връзка сред " Македония “ и " Димитър Талев “, за нея е публикуван акт 15. Тя е с сложена маркировка и осветяване по всички стандарти на Закон за устройство на територията.

Въпреки компликациите в мандата – пандемията от ковид, тежката политическа рецесия на национално равнище с постоянно сменящи се държавни управления, дългите интервали без бюджет и развихрилата се инфлация, всичко това стана допустимо.

Смея да настоявам, че администрацията на регион " Южен “ е готова задоволително добре, с цел да извърши направените през мандата планове, както и да изготви нови през идващия мандат. Новият кмет може да се усеща във свои води. Желая му триумф! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР