През последните няколко години ролята на социалните мрежи във всяка

...
</TD
>През последните няколко години ролята на социалните мрежи във всяка
Коментари Харесай

Тодор Чонов – първи, следван от Костадин Димитров и Славчо Атанасов, според Facebook

През последните няколко години ролята на обществените мрежи във всяка една сфера, в това число политическата, назря от маргинална до водеща. Това наблюдавахме и по време на акцията в Пловдив за идните локални избори на 29 октомври.

Платформи като Фейсбук се трансфораха в най-лесния, бързия и наличен метод за постигане до всеобщите гласоподаватели. Чрез издание на информация, предизборни стратегии, събития и вести, претендентите за кметове и общински съветници комфортно споделяха с общността, осведомяваха за идни срещи с поданици или внасяха изясненост по запитвания с друг темперамент. Този наложил се към този момент способ даде поръчка за някои значими индикации за мнението и настройките на пловдивчани.

В тази връзка обърнахме внимание на шест претенденти от главните политически сили, тяхното държание онлайн и реакциите от страна на потребителите. Резултатът сподели, че в случай че обществените мрежи са същинският знак за установяване на идващия кмет на Пловдив, то вота печели някогашният заместник-кмет по превоза. Кандидатът, повдигнат от Политическа партия Свобода, е с максимален брой почитатели - 51 хиляди – в формалната си страница. Активността му в онлайн пространството е интензивна, като с изключение на общоприетите изявления за програмни цели и визии, споделя и видео отговори на настоящите въпроси, вълнуващи жителите на града.

След Чонов се подрежда претендентът на Политическа партия ГЕРБ и някогашен областен кмет, който е следван от 12 хиляди души. В профила на Димитров също се следи засилена интензивност и видео обръщения от него и към него за поддръжка.

На трето място в стълбичката се изкачва, който заемаше кметския пост в мандат 2007/2011. Кандидатурата му е издигната от Коалиция Съединени за Пловдив, а профилът му е последван от 9,7 хиляди души. Атанасов ангажира вниманието с изявленията и вести, като някои от тях са споделено наличие от формалните уеб сайтове на подкрепящите го сили.

Народният представител е друго познато име, което се бори за локалния избор в Пловдив. Последователите му са 1,7 хиляди, а под множеството му изявления се следи сформирането на разговор и реакции от общността.

Бившият ръководител на Общинския съвет в Пловдив също е измежду претендентите за кмет на града. Тя се явява с поддръжката на Политическа партия Българска прогресивна линия. Посещавайки профила ѝ, усещане прави обаче, че макар броят почитатели – 941 – интензивност по изявления от страна на хората съвсем липсва.

Журналистът Руси Чернев също се включи в конкуренцията за Пловдив. Профилът му е последван от 614 души, изявленията му будят интензивност посредством лайкове и мнения от страна на почитателите.

Въпреки че не станахме очевидци на дейни и градивни политически диспути сред гореспоменатите претенденти, обществените мрежи ни дадоха преимущество да разберем настройките на гласоподавателите, даже и онлайн.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР