През 2024 и 2025 година ще бъде извършена подмяна на

...
</TD
>През 2024 и 2025 година ще бъде извършена подмяна на
Коментари Харесай

Благоевград ще бъде доволно разкопан през следващите месеци

През 2024 и 2025 година ще бъде осъществена замяна на ВиК мрежа на 25 улици в Благоевград, разгласи на конференция кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Още в средата на месец април тази година ще стартира работа по цялостния ремонт на четири улици, измежду които " Иван Вазов ", " Иван Рилски " и " Аргир Манасиев ".

Строителните действия ще се правят от разнообразни реализатори, като ще бъде направен график за работата на всеки от тях.

Ремонтът на улиците във въпросното каре, което обгръща региона от площад " Македония " до Джамията ще сътвори известни неудобства за живущите и водачите, преминаващи в сектора, защото улиците ще бъдат затваряни, само че не по едно и също време. 

Кметът на Благоевград изясни, че не може да се стигне до по едно и също време затваряне на всички улици, защото сама технология на строителството изисква да има избрана последователност. 

" Става въпрос за цялостен ремонт на тези улици - ВиК и връзка, което изисква да се случат избрани неща в последователност. Това ще бъде координирано сред всички строители. В момента чакаме всеки от тях да показа линейния си график и да го разположим във времето ", разяснява Методи Байкушев. 

Очаква се ремонтът на четирите улици да завърши до 15 септември тази година.

От 1 юли пък ще започва работата по бул. " Джеймс Баучер ". Целта е да се употребява времето, което е с по-малко претрупан трафик.

Кметът на Благоевград заяви също, че в Благоевград следва да бъдат построени нови две детски градини. Едната ще бъде ситуирана над 1 корпус на Югозападния университет " Неофит Рилски ", а другата в ж.к " Бялата висота ".

За двете детски заведения към този момент има утвърдени планове от Министерството на образованието и науката, само че община Благоевград ще би трябвало да се включи със лично съфинансиране в размер на към 4 млн. лева за едната и към 1 млн. лева за другата детска градина. 

Освен това за 2024 и 2025 година Община Благоевград ще би трябвало да взе участие със лично финансиране по още няколко утвърдени плана, които кметът дефинира като положителни и значими за Благоевград. 

Сред тях са санирането на МУЦ, ремонт на зала " 22-ри Септември " и други.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР