Предложение за изменение в Наредба 16 за местните такси в

...
</TD
>Предложение за изменение в Наредба 16 за местните такси в
Коментари Харесай

Намаляват такса смет за родители на изявени деца в Русе

Предложение за изменение в Наредба 16 за локалните такси в Община Русе е импортирано от общинската администрация за мнения и отзиви от жители, преди да влезе за разглеждане от Общинския съвет на сесията през януари. Идеята е да се понижи такса боклук за всяко семейство с дете, което спортува или е с изявени заложби и гении в извънкласни действия по танци, пеене, вокално изкуство и музикални принадлежности, изобразително, театрално изкуство и литература в Общината.

" От една страна това ще стимулира децата, занимаващи се с изкуство и просвета, да надграждат уменията си, да си слагат нови цели, ще укрепи вярата им в личните им качества. От своя страна фамилиите, децата, локалните спортни клубове, сформира и школи по изкуства ще усетят финансовата и морална поддръжка на общността в лицето на локалната власт “, се споделя в претекстовете на администрацията, съобщи РусеМедиа.

Общинският съвет има право по закон да освобождава обособени категории лица напълно или отчасти от възнаграждение на обособени типове такси. Такива лица се явяват фамилиите, отглеждащи деца, които интензивно спортуват или са с изявени заложби и гении в извънкласни действия по танци, пеене, вокално изкуство и музикални принадлежности, изобразително, театрално изкуство и литература на територията на Община Русе.

Затова се предлага тези фамилии да бъдат освободени от такса за сметосъбиране и сметоизвозване. За жилищния парцел ще се начислява единствено такса за неутрализиране на битовите боклуци в депа и други уреди и такса за разчистване на местата за публично прилагане.

Условията са да бъде подадена декларация по пример от притежател или ползвател на жилищен парцел, който е родител или приемен родител на малолетно или малолетно дете, което в период до 1 година преди годината, в която се подава декларацията, е взело участие на съревнование от държавния състезателен календар към съответната спортна федерация и/или отличено с призово място и/или премия в народен или интернационален конкурс или съревнование в региона на изкуствата, спорта или науката и/или посещаващо и/или ползващо обществена услуга.

Освен декларацията се ползва и уверение, с което се потвърждава присъединяване на детето в съревнование от държавния състезателен календар към съответната спортна федерация или в народен или интернационален конкурс или съревнование в региона на изкуството, спорта или науката през годината, в която се подава декларацията. Удостоверението се издава от ръководителя на съответния състезателен клуб, в който е картотекиран състезателят, състав или школа по изкуство или образователно заведение, регистрирани на територията на Община Русе. Документите ще се преглеждат от специфична комисия, която да дефинира дали изискванията за облекчение са изпълнени.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР