Правителството одобри намерението на Република България за присъединяване към Приобщаващия

...
</TD
>Правителството одобри намерението на Република България за присъединяване към Приобщаващия
Коментари Харесай

България се присъединява към международен форум за намаляване на въглеродните емисии

Правителството утвърди желанието на Република България за присъединение към Приобщаващия конгрес по отношение на методите за понижаване на въглеродните излъчвания (IFCMA) на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Решението упълномощава министъра на околната среда и водите да подпише и изпрати молба за присъединение до генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

IFCMA се стреми да даде повсеместен разбор на политиките за справяне с изменението на климата, тяхната сравнителна успеваемост и разноски. Новата самодейност на Организацията за икономическо сътрудничество и раз може даде поддръжка на страните, изразена под формата многостранен разговор, както и осведомен, улеснен и справедлив разбор, с цел да се подсигурява успеваемостта на напъните за намаляване на въглеродните излъчвания. Форумът добавя и поддържа съществуващите правила в региона на климата като Парижкото съглашение и Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата.

IFCMA ще съпостави цялостния набор от политики за намаляване (регулаторни, стимулиращи, учредени на цените и т.н.), първо посредством правене на типология и разбор и по-късно осъществяване на оценка на

успеваемостта на политиките за понижаване на излъчванията, тъй че държавните управления. да могат мерят световния прогрес, като в същото време разпознават положителни практики, които могат да бъдат признати или приспособени към националните условия.

С присъединението на България към IFCMA ще бъде изпратен позитивен сигнал към държавите-членки, страната ни ще показва неизменност, ангажираност и поредни старания за пълноправно участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР