Позиция на Регионална Фармацевтична Колегия Пловдив относно липсващите лекарства за

...
</TD
>Позиция на Регионална Фармацевтична Колегия Пловдив относно липсващите лекарства за
Коментари Харесай

Пловдивски фармацевти: Електронната рецепта за антидиабетни и антибиотични лекарства доведе до напрежение

Позиция на Регионална Фармацевтична Колегия Пловдив по отношение на изчезналите медикаменти за диабетици в аптечната мрежа.

РФК Пловдив с паника следи протичащото се в областта на опазването на здравето в последните дни. Въвеждането на електронната рецепта за антидиабетни и антибиотични лекарствени артикули докара до напрежение както при предписването им, по този начин и при тяхното разпределяне, защото системата не е задоволително механически и методично обезпечена

Ние от РФК Пловдив заявяваме изрично, че няма да участваме в междусъсловни нападки, защото всички ние сме сложени в условия на тежка работна среда. Вярваме в професионализма и положителните планове на всички членове на нашата съсловна организация. Заставаме твърдо зад убеждението си, че лекари, фармацевти и стоматолози би трябвало да работим в екип. Смятаме, че е редно обществото да се вслуша в предложенията на действително работещите експерти.

Затова насочваме покана към РК на БЛС Пловдив и РК на БЗС Пловдив за провеждането на поредност от срещи, на които да работим за изясняване на всички спешни точки и в случай че се постанова да предложим законодателни промени.

Нека не забравяме, че наше главно обвързване е грижата за българския пациент.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР