Позиция на общинските съветници на ВМРО относно последните събития и

...
</TD
>Позиция на общинските съветници на ВМРО относно последните събития и
Коментари Харесай

ВМРО Пловдив иска отговори за стадион Христо Ботев

Позиция на общинските съветници на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на последните събития и митинги, свързани със строителството на стадион " Христо Ботев ": 

Във връзка с ескалиращото през последните дни напрежение в града ни, обвързвано със строителството на стадион " Христо Ботев “ /Колежа/, сме длъжни да заявим: 

-  До този миг в границите на сегашния мандат на общинския съвет, никой и по никакъв метод, не ни е запознавал и търсил с проблемите и със разногласията при построяването на стадиона.

- И ние като останалите жители се информирахме от медиите от провежданите през последните три години, напоителни и като че ли безкрайни срещи сред кмет, заместник-кметове, почитатели, строител и партийни водачи.

- Единственото отношение, по отношение на нас се показваше в пожарните проекторешения за повече пари, като въпросите от наша страна за подробни пояснения, периоди, одити и изобщо цялостна визия за стадиона и футбола в Пловдив, уви оставаха без отговори.

- През последните дни сме очевидци на яростен спор сред почитателите на " Ботев “ Пловдив и общинската администрация, отпред с кмета на Пловдив и строителя. Отново от медиите виждаме две оформящи се тези за казуса, които изначално се разминават. От една страна, почитателите упорстват за проверка на до момента отпуснатите средства, пропуснатите периоди за завършването и некачествено строителство, въпреки това администрацията, отпред с кмета на Пловдив и строителя, изобщо не дават отговор всъщност на въпросите на почитателите, а оферират Община Пловдив да поеме задължението за близо 23 милиона лв. за завършването на стадиона, някъде в неразбираемото бъдеще.

- Като съответна стъпка – еманация от тезата на кмета и строителя, декларирано пред медиите е желание за входиране на проекторешение в общинския съвет на Пловдив за вдишване на обвързване от близо 23 милиона лв. за завършването на стадиона без безусловно никаква конкретика и без отговор, въпреки и къс, на въпросите и терзанията на почитатели и жители.

Към времето на правенето на тази наша позиция нямаме получено публично предложение от администрацията. Нямаме и отговори на задаваните през годините въпроси и терзания.

За това сме длъжни да заявим пред обществеността на Пловдив, че не можем да гласуваме за вдишване на такова огромно обвързване, без съответните отговори и изясненост по създалия се проблем. Настояваме за съответни стъпки и взаимоотношение на кмета на Пловдив, общинската администрация, общинските съветници, управлението и представителите на почитателите на " Ботев “ Пловдив и за незабавна среща за взаимно правене на решения и предоставяне на нужните отговори до обществеността и жителите.  

Голяма част от Вътрешна македонска революционна организация Пловдив също сме последователи на жълто-черния тим и ние също мъчително съпреживяваме сагата със стадиона.

Общинските съветници на Вътрешна македонска революционна организация ще упорстват да се провежда одит на свършеното на “Колежа " до момента, както и за съответни отговори и решения по отправените питания и оферти.

Гражданите и данъкоплатци на Пловдив би трябвало да знаят какъв брой средства ще са нужни за завършването на стадиона и доколко на комплектност.

Нещо повече, заявяваме, че ще продължим да внасяме съответни оферти в Общинския съвет, отнасящи се до развиване на професионалния, аматьорския и детско-юношески футбол в Пловдив за развиването им и подпомагането им.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР