Поредни двама шофьори, укрили нелегални мигранти в превозното средство, признаха

...
</TD
>Поредни двама шофьори, укрили нелегални мигранти в превозното средство, признаха
Коментари Харесай

Трафиканти на мигранти през Дунав мост влизат в затвора

Поредни двама водачи, укрили незаконни мигранти в транспортното средство, признаха виновността си пред Районен съд – Русе и подписаха съглашение за ефикасни санкции отнемане от независимост и санкции. Това оповестяват от пресцентъра на Районен съд-Русе.

Двамата мъже са от гр. Бургас, като 46-годишният А. Ф. е бил осъждан и преди, а 20-годишният Д. Р. е неосъждано лице. По-възрастният от тях взел на погашение " Пежо 807 “, като решил да употребява автомобила за незаконно превозване на непознати жители. За задачата построил тайник под пода. На 27.12.2022 година двамата подсъдими укрили там двама братя сирийски жители (единия на 9 години, а другия на 19) и тръгнали за Румъния. При граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “ бил открит тайника и намиращите се вътре мигранти. Двамата бургазлии били арестувани и предадени на съд за опит да преведат през границата на страната сирийските жители без позволение на надлежните органи на властта, като едно от лицата не е навършило 16-годишна възраст и е употребявано МПС.

Пред Районен съд – Русе подсъдимите признаха виновността си и одобриха да изтърпят санкции отнемане от независимост за период от 11 месеца при първичен общ режим и санкция в размер на 7 000 лева за А. Ф. и отнемане от независимост за период от 7 месеца също при общ режим и 6000 лева санкция за Д. Р. Приспаднато е времето,  през което са били арестувани, считано от 27.12.2022год. до одобрение на съглашението. Не им е наложено плануваното за това закононарушение кумулативно наказване конфискация, защото не разполагат с имущество. Веществените доказателства по делото 3 броя мобилни телефони са отнети в интерес на страната като движимости, послужили за осъществяване на действието.

Споразумението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР