Поредната репетиция на най-новата премиера на театъра Духът на поета“

...
</TD
>Поредната репетиция на най-новата премиера на театъра Духът на поета“
Коментари Харесай

Духът на поета от Стефан Цанев оживява в ДТ Сава Огнянов, авторът направи специално обръщение към актьорите

Поредната подготовка на най-новата премиера на театъра " Духът на поета “ от Стефан Цанев стартира в къща-музей " Захари Стоянов “. Регионален исторически музей Русе постоянно е откликвал на прояви от този жанр и е съдействал с всичко належащо, съотносимо към епохата на Възраждането.

Режисьорът Ивайло Ненов употребява музейната атмосфера, с цел да могат актьорите Кадри Хабил, Милен Димитров и Борислав Апостолов да влязат по-плътно в характерите на своите герои. Сценографията на постановката и костюмите са на Петя Боюкова, а музиката - на Пламен Мирчев-Мирона, оповестиха от държавна такса " Сава Огнянов ".

" Вече второ десетилетие България е свободна страна. Националните идеали на Възраждането са още живи, а паметта за починалите герои сплотява младата нация. На някогашните революционери - Стефан Стамболов и Захарий Стоянов, се постанова съдбовната промяна - от борци за независимост да се трансфорат в новите управници. Но какво се случва, когато 16 години след гибелта на Ботев, на вратата на министър-председателя почука самият той? Може ли прославеният воин за момент да се трансформира в смъртен зложелател?

Една история за Стамболов, Стоянов и Ботев, в която конфликтите на съвест, горделивост и скрупули раждат обезверени дейности. Една история за тежестта на короната и олекването на индивида “, споделя режисьорът Ивайло Ненов.

Писателят Стефан Цанев изпрати в преднамерено писмо няколко думи до русенския екип във връзка премиерата на " Духът на поета “:

" Пожелавам от все сърце триумф на целия екип, осъществил постановката на " Духът на поета “ в град Русе. Артисти, благодаря ви, че вдъхвате живот на моите думи. Надявам се духът на поетите и на артистите да продължи да смущава спокойствието и гузните съвести на всички властници, които осребряват любовта си към Отечеството.

На добър час и бездънен реверанс! “

Стефан Цанев

Премиерата на " Духът на поета “ ще бъде на 27 март – Международен ден на театъра, на Камерна зала, от 19:00 часа.

Билети онлайн: https://entase.to/1z

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР