По повод полемиката за оградата на Небет тепе публикуваме коментар

...
</TD
>По повод полемиката за оградата на Небет тепе публикуваме коментар
Коментари Харесай

Кметът: НИНКН да каже да има или да няма ограда на Небет тепе

По мотив полемиката за оградата на Небет тепе публикуваме коментар за Plovdiv24.bg от кмета:

" Трябва да е ясно, че планът е завещан от. Ние довършваме този план и за нас най-важното е да запазим наследството. Няколко пъти с ръководителя на плана Таня Петкова се качваме на Небет тепе. Виждаме, че там има още действия, до момента в който Източната врата съвсем е подготвена.

Относно оградата - още първоначално по моя самодейност започнахме връзка с Министерство на културата, тъй като за обекта има два документа - в първичния план има ограда, а след това има мнение, че не е добре да има ограда. Тези два документа си опонират. Затова поканих шефа на НИНКН арх. Петър Петров на терен и преди 3 седмици отидохме дружно на място. Сега чакаме указания какво да предприемем.

Съществува заплаха бюджетът на Пловдив да бъде ощетен с 5 милиона, в случай че планът не е изработен по разпоредбите. Но НИНКН трябва ясно да каже да има или да няма ограда, тъй като ние би трябвало да осведомяваме в точния момент строителя какво да прави. 

И още нещо значимо - до края на 2023 година финансирането е от плана. От началото на 2024 година е от бюджета на Пловдив, т.е. това са парите на хората ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР