Пловдивският апелативен съд отказа изпълнение на европейска заповед за арест,

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд отказа изпълнение на европейска заповед за арест,
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд отказа изпълнение на европейска заповед за арест

Пловдивският апелативен съд отхвърли осъществяване на европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Саарбрюкен, Германия, за осъществяване на наказване от осем месеца отнемане от независимост, наложено на българската гражданка Г. М. Съдът одобри наказването да бъде изтърпяно в България и удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража “.

Престъпленията, за които Г. М. е наказана в Германия са четири обири и един опит за кражба, осъществени през 2019 година Отнемала е артикули от хранителни магазини, мобилни телефони и портфейли. По време на осъществяване на действията била малолетна.

Първоначално на Г. М. е наложено условно наказване отнемане от независимост, само че с решение на немския съд по-късно, то е анулирано и е несъмнено дейно наказване от осем месеца отнемане от независимост. Установено е, че Г. М. е напуснала Германия незабавно след постановяване на присъдата и се е прибрала в България.

Апелативният съд реши, че изправеното пред съда лице е българска гражданка и има непрекъснато престояване в Република България. Приемането на наказването за осъществяване в родината няма да докара до отклоняване на поетите от страната ни интернационалните задължения като страна – членка на Европейски Съюз, тъй като глобата ще бъде изтърпяна по този начин, както е поискана от издаващата заповедта страна.

В решението си апелативните магистрати показаха, че то е подбудено и от хуманни съображения. Исканото лице Г. М. следва да бъде настанено в затвор, близо до неговото местоположение, с цел да не се прекъсва общественият контакт сред него и неговите близки. Това събитие доста ще усъвършенства и благоприятства превъзпитанието и ресоциализирането му в страната му на генезис – България.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР