Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Х. Г.

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Х. Г.
Коментари Харесай

След побой с метална тръба и смърт, виновникът остава в ареста

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Х. Г. против задържането му под стража, постановено с определение на Окръжен съд – Стара Загора и го остави в ареста.

Срещу Х. Г. е повдигнато обвиняване за това, че на 18.09.2023 година в град Чирпан, обл.Стара Загора в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета на Д. Д., изразяваща се в трайно затрудняване придвижването на краката, предизвикал по несъобразителност гибелта на потърпевшия, настъпила на 19.09.2023 година – закононарушение, което е наказуемо с отнемане от независимост от две до осем години. Близки на обвинения му се оплакали, че потърпевшия и негов другар ги тормозят, като чукат по вратата и прозорците на къщата им. При следващото нахлуване Х. Г. дошъл с микробус и пребил Д. Д. с железна тръба. Пострадалият умрял в болница на идващия ден.

Адвокатът на обвинения изиска от съда по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража “ за Х. Г. и смяна на квалификацията на закононарушението, защото фамилията на клиента му е било нападнато и Х. Г. в положение на афект е реагирал, като е нанесъл побой на потърпевшия. Обвиняемият Х. Г. настоя да бъде пуснат под гаранция или под домакински арест, с цел да се грижи за жена си и трите им деца.

Прокурорът съобщи, че съдът би трябвало да остави жалбата без почитание. С оглед на ескалиралата неприязън сред двата рода след побоя и гибелта на Д. Д., което принудило Х. Г. да напусне жилището си и да отиде да живее в центъра на Чирпан, прокурорът счита, че при една по-лека мярка за неотклонение по отношение на Х. Г. има действителна заплаха той да извърши закононарушение.

Апелативният съд реши доводите на страните и одобри, че има задоволително доказателства по делото за обосновано съмнение, че точно Х. Г. е направил закононарушението, в което е упрекнат. Заради враждебността сред родовете в квартала в Чирпан след побоя и гибелта на потърпевшия, съдът одобри, че има заплаха Х. Г. да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР