Пловдивските общински съветници все пак ще разглеждат продажбата на терена

...
</TD
>Пловдивските общински съветници все пак ще разглеждат продажбата на терена
Коментари Харесай

Общинските съветници гласуват продажбата на терена под бившата баня Русалка

Пловдивските общински съветници въпреки всичко ще преглеждат продажбата на терена под някогашната баня " Русалка ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Независимият консултант Георги Величков изиска отпадане на предлагането поради несъответстващо ниската цена. Според пазарна оценка от самостоятелен оценител към 10.11.2022. земята коства 205 260 лв.. Колежката му от Демократична България Добромира Костова напомни, че при разискването в непрекъснатата комисия по устройство на територията е изискана информация за всички покупко-продажби с парцела след 1989 година и цялата кореспонденция по отношение на подробния организационен проект, само че са получили само самия Подробен устройствен план. Изтъкна, че затова съветниците не могат да вземат осведомено решение. 

Против се оповестиха и от неправителствената организация " Спаси Пловдив ", от чието име бяха раздадени листовки на всеки консултант. 

Отпадането на точката от дневния ред не събра поддръжка от болшинството в пловдивския общински съвет. При гласуването 18 бяха " за ", 1 " срещу " и 19 " въздържал се ", а при прегласуването се получи паритет сред " за " и " въздържал се " от по 20 гласа. 

От дневния ред отпадна приемането на Програма за ръководство на отпадъците по предложение на Иван Вичков от ГЕРБ, само че беше включено изключителното предложение за вдишване на дълг до 3 730 000 лева за реорганизация на Дондуковата градина. Средствата са част от контрактувания дълготраен общински дълг  от Фонда за устойчиви градове в размер на 30 милиона. На процедура това са половината пари от спрения план за пробив при Водната палата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР