Пловдивската градска галерия ще гостува в Смолян с изложбата “Френска

...
</TD
>Пловдивската градска галерия ще гостува в Смолян с изложбата “Френска
Коментари Харесай

В Пловдив представят невиждани досега дървени скулптури на Енчо Пиронков

Пловдивската градска изложба ще гостува в Смолян с изложбата “Френска гравюра от XVIII век ", заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус "  художникът и куратор Петър Пиронков.

" Много хубава галерия на едни от най-хубавите гравьори от целия свят, по принцип множеството са издания на Лувъра ".

Пиронков изясни, че сега се договаря този продан сред двете галерии.

" А другояче в Пловдив, аз като куратор ще открия на 1 февруари изложбата “Съмишленици ",  на ул. “Съборна ". Това е една галерия на Атанас Михов и Патрики Сандев. Това са пейзажисти от първото потомство, приключили Художествената академия в София ", сподели Пиронков.

Той разгласи още, че на 1 март в Пловдив ще бъде показана изложбата " Енчо Пиронков - дървена статуя ".

" Това е една галерия, която показва създателя в една друга светлина, която мисля, че особено в Пловдив ще предизвика огромен интерес. И в Смолян беше по този начин.

Той разясни, че това са колекционерските неща от кураторските.

" Защото да, би трябвало да има някой, който да е куратор, да му пристигна концепцията какво да стане. Тази галерия е доста хубава, съставлява 27 дървени статуи, които са сътворени през 1969 година и не са виждали бял свят. Няколко индивида ги бяха виждали, които са от близкото обграждане на създателя. Има и азбучник, който е публикуван, ей по този начин просто за информация, с цел да може да се легализират действително тези статуи, тъй като той е чужд с това. Та тази галерия е прекомерно забавна, тъй като ни демонстрира един създател, който е към този момент на 91 години, който е заслужил своя фундамент. Но го демонстрира в една светлина, която ни кара да се замислим що е то изкуството? ", добави Енчо Пиронков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР