Пловдивската дирекция на МВР започва внезапни проверки на своите служители

...
</TD
>Пловдивската дирекция на МВР започва внезапни проверки на своите служители
Коментари Харесай

МВР Пловдив започва внезапни проверки на свои служители за употреба на алкохол и наркотици

Пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи стартира неочаквани инспекции на своите чиновници за приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози по време на работа и в коли и служебните пространства отвън работно време. Това оповестиха за Plovdiv24.bg от управлението в отговор на въпрос дали към този момент е почнало осъществяване на оповестеното от основният секретар на Министерство на вътрешните работи в народен ефир.

Проверките са разпоредени от министъра на вътрешните работи и в ОДМВР – Пловдив към този момент се основава нужната организация за недопускане на нарушавания на служебната дисциплинираност от чиновниците, свързани с приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, оповестиха от дирекцията. Контролът ще се прави преди и по време на работа, както и в отвън работно време на територията на служебни пространства или транспортни средства. Контролът визира всички, които работят в системата, а освен униформените. 

Внезапните инспекции ще бъдат със техническите средства и/или проби, избрани за прилагане в Министерство на вътрешните работи, а при открити нарушавания ще се подхващат съответните ограничения.  

Повод за иницииране на такива инспекции станаха зачестилите случаи на служители на реда, които са хванати да карат с алкохол или опиати. Преди дни чиновник на Министерство на вътрешните работи катастрофира в София, като по-късно е дал позитивна проба за опиати.

От януари идната година влиза в действие и Наредба за дейности при определяне на чиновници на Министерство на вътрешните работи след приложимост на алкохол или опиати, разгласи преди дни основният секретар.

Той изясни, че в случай че служител на реда бъде заловен с алкохол, даже и да не ръководи транспортното  средство, ще бъде дисциплинарно осъден. Ако е зад кормилото, непосредствено ще бъде уволнен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР