Plovdiv24.bg получи на редакционната си поща жалба от Велиана Пеева

...
</TD
>Plovdiv24.bg получи на редакционната си поща жалба от Велиана Пеева
Коментари Харесай

Знаци на турски и английски възмутиха майка на дете в Пловдив

Plovdiv24.bg получи на публицистичната си поща тъжба от Велиана Пеева от Пловдив. Публикуваме я без редакторска интервенция:

" Уважаеми Госпожи и Господа,

Искам да изкажа дълбокото си отвращение и неразбиране от парадокс, на който станах очевидец през вчерашния ден. Вчера, 10 ноември 2022 година, прибирайки детето си от ДГ " Перуника ", Пловдив, ул. " Марагидик ", видях пътните знаци, които снимах и Ви ползвам в атачмънта.

Както можете да забележите, надписите на тях са на турски и британски език... Турски и британски език...

Доумявате ли защо става въпрос? Защото аз не доумявам... Предучилищното образование има своето значително значение за развиването и оформянето на детската персона.

В държавна детска градина, където изпращаме децата си да получат основата и предпоставките за развитие на национално съзнание, възпитаване в родолюбие и съпричастност към история, жанр и родно място...

Така ли се провежда ефикасен възпитателно-образователен развой през днешния ден? Така ли се развива духовното здраве на децата ни?

Това ли е културно-образователната среда, в която би трябвало да порастват децата ни? Бъдещето на България! 

Не би трябвало ли дейността на детското заведение да способства за дейното съприкосновението на децата с българското, подсилване на националното им съзнание и да ги вършат горди със своята национална принадлежност. 

Съгласно чл.70, ал.1 от Закона за предучилищно и учебно обучение процесът на предучилищно обучение е зависещ на използване на програмна система като част от тази тактика и подхожда на условията на държавния учебен стандарт за предучилищно обучение. Програмната система е цялостна идея за развиване на детето с подходи и форми на педагогическо взаимоотношение, подчинени на обща цел.

Програмната система е създадена в сходство с наредбите на Наредба №5 за предучилищно образование; Наредба № 6 от 11.08.2016 година за усвояването на българския литературен език.

На тази възраст децата се срещат с българските букви. След това срички... Български език! А ние им предлагаме турски и британски, и то без знанието и единодушието на родителите...

Оставам надълбоко възмутена и се надявам това да не е всеобщо във всички детски градини. Надявам се да се обърне внимание на директорката на ДГ " Перуника " да снеме знаците от образователния развой на децата ни!

С почитание!

Велиана Пеева

Да живее България! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР