Plovdiv Vibes резонира в седем различни градски зони от днес

...
</TD
>Plovdiv Vibes резонира в седем различни градски зони от днес
Коментари Харесай

Любим фестивал отново в Пловдив!

Plovdiv Vibes резонира в седем разнообразни градски зони от през днешния ден до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва тематиката “Трансформации ", и показва разнообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски пространства.

Интересни акценти в изданието ще бъдат фотографските изложения “Трансформации " на младия фотограф Ивайло Станджиков, който ще показа разнообразни тълкувания на тематиката в галерия, показана в Plovdiv Stage Park и изложбата “Градът - преди и в този момент ", която се реализира взаимно с “Акция Фото ПловдивЪ ", в лицето на Пламен Кочев и младите фотографи Християн Агушев и Христиан Илиев.

В изложбата “Градът - преди и в този момент ", създателите показват трансформацията на Пловдив през годините, като демонстрират контрастът сред остарели фотографии и модерни такива направени от едни и същи местоположения. Изложбата ще бъде показана в парк " Елит " (2019) в " Тракия " на 22 април (вторник).

Очаквано събитие, заемащо значимо място в тазгодишната стратегия е креативният базар Vibes Market представящ над 20 местни и гостуващи създатели на ръчното творчество. Творческият “handmade " базар ще се организира в продължение на двата уикенда в края на април на алеята за базари в подножието на Младежки рид. Събитието има основани обичаи и ще показа огромно многообразие от ръчно направени творби.

Паралелно Vibes Market ще протичат и забавните просветителни и креативен работилници “Деца творят на хълма ", които дават на децата разнообразни умения и ги учат на работа с обичайни техники и завладяващи материали. На 21 април (неделя) феновете на ръчното творчество ще могат да се срещнат и с действия и изработки, дело на разнообразни обществени предприятия, които ще представим под формата на ревю и базар в подножието на Хълм Бунарджика. 

Събитието се реализира в партньорство с МТСП/ Фокус-точка Пловдив и ще бъде придружено с съвещания на детски психолози, логопеди и забавни ателиета по арт-терапия и здравословни кулинарни работилници.

Сценичната стратегия на фестивала е бъде домакинствана от Plovdiv STAGE PARK - Младежки рид и показва изпълнителите от гупа Funkilicious, Група ТАРАЛЕЩА, диджеите Pacho, Ill-Q, Max BG, Vasil Ivanov.

Във втория уикенд на фестивала посрещаме и един от пионерите в електронната музика DJ GAGALOVE, а черешката на фестивала ще сложим в неделя на 28 април с нежната доско дива COOL BLUE.

Меломаните ще могат да погъделичкат егото си и ще покажат своите знания с Музикално Бинго, показано на сцената в Plovdiv Stage Park от небезизвестния Стефан Лозанов.

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на осъществяванията на възпитаници от НГСЕИ ( " Сценични фрагменти " ), които ще показват танцово-театралния театър “Емоции " и театрално-куклени етюди в дв

©

ата уикенда на 10-дневния фестивал. Участие в програмата ще вземат и артистите от Пловдивски културен институт с танцов театър.

В следобедните часове на 25 април, дружно с сътрудниците от Българско съдружие за отбрана на птиците, ще покажем своята екологична отговорност посредством “работилница за гнездилки ", която ще се организира в парк " Лаута ". Заедно ще изработим къщички за чухал и синигер, като трансформираме удобната им зона.

На 26 април пък ще трансформираме пространството към Братска могила и ще разкрием итересни обстоятелства към този загадъчен паметник. Събитието ще стартира с Мини Тур, воден от лицензиран екскурзовод, който демонстрира трансформацията на региона и ще включи сказка за историческата и архитектурната стойност на паметника. Пространството наоколо ще бъде завършено като поп-ъп зона за полемики и настолни игри.

Фестивалът гостува и в парк " Рибница " с клоунада и пантомима в следобеда на 21 април, а с феновете на спорта, ще се раздвижим на скамейките на Гребна база, когато “Ще ядем стълби за закуска " със международната самодейност, координирана от БГ Бъди деен - Ден без асансьори (24 април).

За край на фестивала ще представим годишния концерт на танцова школа Терпсихора, който ще показа всичките си школи и ученици! За поредна година Plovdiv Vibes се реализира с поддръжката на Община Пловдив, като част от Културния календар на градa.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР