Пет дървета по бул. Васил Априлов“ са премахнати до момента

...
</TD
>Пет дървета по бул. Васил Априлов“ са премахнати до момента
Коментари Харесай

Съдът реши за дърветата по бул. Васил Априлов

Пет дървета по бул. " Васил Априлов “ са отстранени досега поради пробива под Централна гара. Спасени са 14 пирамидални дъба. Те са преместени от " Васил Априлов “ и засадени на " Коматевска шосе “ и други елементи на града. Това съобщи шефът на " Градини и паркове “ във връзка отправени към предприятието запитвания. По негово предписание работата през днешния ден е прекратена, защото екоактивисти са подали тъжба в съда.

" Спрях работа незабавно щом разбрах, че има подадена тъжба от жители до изговаряне на българският съд по този проблем. Преди минути излезе определението на съда, с което оставя без разглеждане и жалбата, и настояването за прекъсване осъществяването на заповедта “, разяснява Козарев.

Оттук нататък предприятието е длъжно да извършва своите отговорности. Съгласно заповедта, издадена от кмета на регион " Централен “, би трябвало да бъдат отсечени общо 24 дървета, които попадат в обсега на новото пътнотранспортно оборудване.

“Паркове и градини сме единствено реализатори, премахването на дърветата е заложено в плана на Национална компания " Железопътна инфраструктура “, който е обсъждан, координиран и утвърден, в това число и в частта " Зелена система “, от Община Пловдив и други способени институции ", безапелационен е Козарев.

Като съображение за отстраняването на дърветата е посочено нужното изместване и изработката на основни канализационни колектори. Колекторът по бул. " Васил Априлов “ е с диаметър ф1900 и дълбочина 4 метра. Той минава от двете страни на пробива, като трасето му се намира в съществуващите тротоари. Дърветата по булеварда са в рискова непосредственост до границите на изкопа или попадат непосредствено в трасето на пробива и колектора.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР