Първото специализирано обучение за полицаи се проведе на писта Дракон

...
</TD
>Първото специализирано обучение за полицаи се проведе на писта Дракон
Коментари Харесай

Пловдивски полицаи преминаха успешно курс по безопасно шофиране в екстремни условия

Първото профилирано образование за служители на реда се организира на писта " Дракон " край пловдивското село Калояново от екипа на многократния авто първенец и старши треньор Илия Царски и  неговия сътрудник Иван Цончев. През петте стадия на едномесечния курс общо минаха 100 служители на реда от подразделенията на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Освен на лекциите, изключително внимание бе обърнато на практическата част с ръководство на служебните коли, които се употребяват на терен. Следвайки професионалните препоръки, служителите на реда получиха редица потребни спомагателни умения, които да подсигуряват сигурността им по време на работата - бързото адаптиране в избрана комплицирана конюнктура на пътя,  надзор над автомобила в неприятни метеорологични условия, преодоляване на кормилото при придвижване с висока скорост или осъществяването на сложни завои и внезапни маневри са част от практическите похвати, които усвоени по време на тренировките.

По думите на шефа на ГДНП гл. комисар, който участва през днешния ден на финалния стадий на образованието, сходна форма на професионална подготовка е извънредно значима и потребна, с цел да подсигурява живота и здравето на самите чиновници, както и на останалите участници в придвижването. Той изрази упованието си, че след упования позитивен резултат от анкетирането на миналите курса служители на реда, самодейността ще бъде приложена и за останалите им сътрудници в страната.

Задоволството си от сходна форма за разширение на познанията и уменията на чиновниците изрази и шефът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар, който пожела на сътрудниците си случаите на рисково шофиране да са по-малко в всекидневието им.

Идеята за профилирано образование на полицейския състав от ОДМВР – Пловдив за възстановяване на професионалните умения при шофиране по време на осъществяване на служебните отговорности поражда преди година, като продължение на сходна новаторска самодейност през 2018 година. Проектът се финансира от Фонда за сигурност на придвижването и е израз на един от водещите цели на управлението на Министерство на вътрешните работи за понижаване на пътнотранспортните катастрофи и възстановяване на пътната сигурност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР