Парадоксите нямат край в Пловдив и България - така читател

...
</TD
>Парадоксите нямат край в Пловдив и България - така читател
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Затова няма да ни приемат в Шенген! Жалко за бедна България!

Парадоксите нямат край в Пловдив и България - по този начин четец на Plovdiv24.bg заключи това, на което е станал очевидец преди броени дни. Даваме му думата в този момент:

" На 12.12.2022 година взех решение да прегледам относително новата " Билла " на светофарите до Транспортна болница и " Филикон 97 ". С кола и стикер за паркиране на неработоспособен съм. Направи ми усещане, че на бариерата не ми се даде от нея листче за влизане. Паркирах на място за инвалиди и сложих нужния за това стикер.

Пазарувах в " Билла " и аптеката до нея. Да съм се забавил малко повече от час. При излизане от паркинга трябваше да заплатя за престоя на паркинга! Попитах в близкия магазин Pepco, продавачката подвигна плещи и сподели, че май има някъде автомат за възнаграждение.

Огледах се, само че на никое място нямаше някаква указателна табела. Намерих автомата SP SmartPark и взех решение да звънна на посочения за информация телефон на ViaPark. Никой не подвигна. В разстояние на половин час звънях още веднъж няколко пъти, само че отново никой не подвигна.

През това време разгледах автомата дали има някаква опция да посоча, че съм паркирал със стикер за неработоспособен. Но такава опция нямаше. Пак звъннах на горния телефон, резултат нула. Друг жител преди малко беше платил и псуваше, тъй като и той бил неработоспособен и трябвало да заплати макар стикера си.

Накрая платих 2 лв. за престоя и бариерата услужливо ме пусна да изляза от паркинга. Вече на много разстояние, надалеч от посочената " Билла ", телефонът ми звънна и съумях да беседвам с господин Димитров от ViaPark.

Беше общителен, в случай че съм още на паркинга, щял да ми отвори. Да, само че аз повече от половин час се смотавам, звъня и никой не ми подвигна. Паркингът бил частен, благосъстоятелност на " Филикон 97 ". Да се обърна към тях.

Те единствено обслужвали бариерата, щял да съобщи на програмистите да плануват за гратис паркиране на инвалиди. Не пожела да ми даде името и телефона на шефа си.

Двата лв. за мен не са проблем, само че до момента в който всички си мълчим и траем, нищо няма да се усъвършенства в бедната ни България.

Затова взех решение и отидох до " Филикон 97 ". Разговарях с чиновници от Търговски отдел (имена не е належащо да посочвам). Бяха общителни, даже подготвени да ми платят персонално от тях двата лв., което, несъмнено, отхвърлих. И други хора се оплаквали, щели да предадат. Ще приказват и с шефа. Повярвах им, нека...

И ето въпросите, които задавам на шефа на " Филикон 97 " и на Община Пловдив:

1. Паркингът пред " Билла " до транспортна болница Пловдив бил частен, благосъстоятелност на " Филикон 97 ". Но за какво в частен паркинг са издигнати публични магазини и би трябвало да се заплаща за достъп до тях?

2. Защо няма указателна табела, че в този паркинг се заплаща паркирането?

3. Защо не е планувано колите на инвалиди със подобаващ стикер за това да не заплащат, да вземем за пример до 3 часа престой, както е по разпоредба на Община Пловдив и както е във всички градове и села на България?

4. Законите в България (дори в случай че имам предвид единствено 3 часа гратис паркиране по разпоредба на Община Пловдив) важат за всички... Или не е по този начин?

Ето за какво не ни одобряват в Шенген. Защото за някои и някои има закони, за други няма...

Жалко за бедна ни България, тъпо за примиренческото държание на хората, тъпо за институциите, които " нямали пълномощие ", " не зависило от тях " и така нататък

Призовавам младежите - или променете нещата в България към положително или бягайте далеко...

Прилагам фотоси на автомата за възнаграждение на паркинга, и фотография на бележката за заплатената сума (в нея е името на компанията, грижеща се за паркинга).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР