Отчитаме значителен ръст на престъпления, свързани с мигрантската вълна. Това

...
</TD
>Отчитаме значителен ръст на престъпления, свързани с мигрантската вълна. Това
Коментари Харесай

Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите - расте

Отчитаме забележителен растеж на закононарушения, свързани с мигрантската вълна. Това сподели по време на брифинг ръководителят на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. Днес той предложения на среща регионалният шеф, кметовете на 13-те общини и представители на полицията, с цел да се проучва равнището на престъпността в района. 

" Целта на срещата има една ясна цел - да дефинираме оптимално добре проблемите, които се отнасят до няколко сегмента на престъпността. Сред тях е пътният травматизъм, както и този, който е в следствие използването на опиати и алкохол. Наред с това, във фокуса на вниманието ни са делата, свързани с произвеждане, приложимост и разпространяване на опиати. Особен акцент ще сложим и върху мигрантския напън и резултатите от него във връзка с закононарушенията. Искаме да дефинираме действителни ограничения, които да доведат до действителни резултати ", уточни Георги Чинев. 

Няма растеж на битовата престъпност в района, уточни прокурорът, само че има забележителен във връзка с закононарушенията, свързани с мигрантската вълна. 

" Само Районната прокуратура в Бургас до този миг следи 380 каузи, свързани с мигрантския растеж, т.е. има регистриран растеж със 141 каузи. Това е доста обезпокоителна цифра. Голяма част от тях - 274, са решени, само че има и неприключили ", добави Георги Чинев.



За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР