Oт началото на месец март до момента служителите на РДПБЗН

...
</TD
>Oт началото на месец март до момента служителите на РДПБЗН
Коментари Харесай

Над 100 пожара в земеделски земи от началото на март в Благоевградска област

Oт началото на месец март досега чиновниците на РДПБЗН - Благоевград са ликвидирали над 100 пожара в аграрни земи, съобщи " Фокус “. Основната причина за възникването на тези пожари е немарливост при боравене с открит огън и са свързани с разчистване на земеделските парцели от суха растителност посредством изгаряне. С цел недопускане възникването на пожари през пролетно-летния сезон РДПБЗН-Благоевград обръща внимание на откритите правила и ограничения за пожарна сигурност, които би трябвало да се съблюдават то всички жители:

Абсолютно е неразрешено изгарянето на горими боклуци, суха растителност, шубраци и други растителни остатъци; Забранено е паленето на открит огън и потреблението на открити огнеизточници в земеделските площи; Забранено е паленето на огън наоколо до горски масиви и селскостопански постройки; Гражданите да не изхвърлят угарки от цигари през прозорците на моторните транспортни средства при пътешестване.

В никакъв случай де не се пали огън за разчистване на междублоковите пространства в обитаемоте места, да не се пали огън наоколо до бензиностанции и газстанции, хранилища за леснозапалими и горими течности и хранилища за горими материали, да не изхвърлят фасове наоколо до горски и аграрни площи, поучават от ОДМВР – Благоевград.

Извършват се непрекъснати инспекции в земеделските и горски земи за съблюдаване на условията за пожарна сигурност. При констатиране на нарушавания на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност по отношение на жителите ще бъдат предприемани административно-наказателни ограничения.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР