От месец февруари Община Симитли провежда информационна кампания, която касае

...
</TD
>От месец февруари Община Симитли провежда информационна кампания, която касае
Коментари Харесай

Важно за всички собственици на имоти в община Симитли

От месец февруари Община Симитли организира осведомителна акция, която касае всички притежатели на парцели в общината. 

В тази връзка от Общинска администрация припомнят, че според наредбите на Закона за локалните налози и такси и Закона за устройство на територията, всички притежатели на новопостроени здания или здания в недодялан градеж би трябвало да заявяват своите постройки подавайки декларация по чл.14, алинея 2 от Закона за локалните налози и такси.

Декларацията по член 14, алинея 2 от Закона за локалните налози и такси се подава за новопостроена постройка, приключена в " недодялан градеж “ и на независимите обекти в нея, подлежаща на въвеждане в употреба по реда на Закона за устройство на територията.

Декларацията се подава в двумесечен период от довеждане докрай на постройката в недодялан градеж от възложителя на градежа, който според Закон за устройство на територията е: притежателят на имота; лицето, на което е учредено право на градеж в непознат имот; лицето, което има право да строи в непознат парцел по силата на закон. Подадените данни от един възложител употребяват останалите възложители.

Общинското управление моли всички притежатели, които към момента не са подхванали дейности да го създадат, защото от началото на месец започнаха инспекции и ще бъдат глобени притежателите, при които се открият нарушавания и нередности.

Декларираните здания, издигнати до 63%, а точно постройките, за които е публикуван Акт пример 14, няма да подлежат на облагане с налог, само че пропускането на тяхното обявление в период ще бъде глобено. 

С цел осведоменост на жителите и облекчение на всички притежатели, управлението на община Симитли осведоми, че ще има открити приемни в Центъра за обслужване към Дирекция " Местни доходи и общинска благосъстоятелност “ до момента в който жителите бъдат осведомени по какъв начин вярно да заявяват своите парцели и здания.

Относно деня и датата на откритите приемни, жителите могат да наблюдават в уеб страницата: www.simitli.info, www.simitli.bg, както и на осведомителното табло в постройката на администрацията и Дирекция " Местни доходи и общинска благосъстоятелност “.

Всички жители и притежатели на парцели на територията на Общината, могат да получат повече информация във всеки работен ден в отдел " Местни налози и такси “ към Общинска администрация – Симитли от 08:30 часа – 17:00 часа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР