От близо месец реките от гудрон на старото сметище край

...
</TD
>От близо месец реките от гудрон на старото сметище край
Коментари Харесай

Реките от гудрон отново потекоха на старото сметище край Русе

От близо месец реките от гудрон на остарялото бунище край Русе още веднъж са се появили, оповестява Русе медиа. На две места се е получил пробив в ската и е почнало приключването на субстанция, която е остатъчна от производството на масла и битум. Това е мощно миришеща и неподлежаща на преработване маса от производството на бившето дружество " Леон Таджер “, когато е работело в Русе преди години.

Местата на загробване са известни и всяка година заради високите температури се получава ново изтребване и разтичане на миришещия характерно гудрон. Към момента едното стечение е единствено по ската и е достигнало до канала в основата. По-фрапиращ е другият пробив, където гудронът към този момент се стича надолу към близкия сервиз към 40 метра.

Местните хора споделиха, че по този начин е всяка година. Миналата година, след медийни изявления, общината е направила инспекции на място и се е свързала с компанията, която е изграждала депото. Тогава с техника, докарана от София, гудронът е бил събран и депониран още веднъж на територията на сметището, като мястото на избиването е било запечатано. Заради високите температури изливът и разтичането са още веднъж на същите места и не е ясно до каква степен е свършена качествено работата, защото обстановката се повтаря всяка поредна година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР