От 10 януари Фондация Енчо Керязов започна кампания по приема

...
</TD
>От 10 януари Фондация Енчо Керязов започна кампания по приема
Коментари Харесай

Енчо Керязов: Пловдивчани за поредна година са в топ-класацията за изкуство!

От 10 януари Фондация " Енчо Керязов " стартира акция по приема на оферти за номиниране на надарени деца и младежи дo 18 годишна възраст, постигнали триумфи в образованието, изкуството и спорта през 2023 година Кампанията ще продължи до 10 февруари.

Специално за Агенция " Фокус " Енчо Керязов означи:

Рекорден брой кандидатури дойдоха тази година, което е радостно. Ангажирахме спомагателен екип, който да обработва подадените кандидатури преди да се подадат на съответните комисии.

Прави ми усещане Пловдивското музикално учебно заведение НУМТИ “Добри Петков ", което от 2018 година господства в категорията " Изкуство ". Две следващи години победи в категорията става пианистката Хрисиана Савова, като предходната година подгласници са също от Пловдив – Аглея Кънева и Александър Вичев.

Тази година е подадена доста мощна кандидатура от господин Пенчо Пенчев за собствен възпитаник по тромпет. Пенчо Пенчев към този момент има три победи за свои възпитаници, също тромпетисти.

Годишните награди на Фондация Енчо Керязов се присъждат в четири категории: Образование, Изкуство, Спорт и " Млад Иноватор “.

Категория " Млад Иноватор “ се вкарва за първи път през актуалната 2024г. Предназначена е да отличи и поддържа възпитаници, които показват умения в практическото приложение на естествени науки, математика и осведомителни технологии и въплащават духа на нововъведението, като ползват своите познания в области като роботика, създаване на програмен продукт, химия и физика за решение на действителни проблеми.

В категориите могат да вземат участие възпитаници от главните и междинните учебни заведения в Република България. Открита е и опцията за присъединяване на възпитаници със специфични просветителни потребности. Подадените кандидатури за номинация се преглеждат и класират от външни специалисти както следва: - В категория Образование, комисията е формирана от академични преподаватели в дисциплините, в които има най-вече получени кандидатури.

- В категория Изкуство, комисията е формирана от създатели в съответните типове изкуство.

- В категория Спорт, в комисията влизат изявени спортни публицисти и експерти.

- В категория " Млад Иноватор “, комисията е формирана от инженери по Роботика и Машиностроене.

Фондация Енчо Керязов излъчва по трима призьори във всяка категория, които получават плакети, парична премия и спомагателни награди от сътрудници и донори на Фондацията.

Церемонията за награждаване на спечелилите ще се състои на 1 юни 2024г. в Зала Арена София от 19:00ч. След нея стартира годишният театър “Нощ на звездите ", който всяка година се приготвя в чест на надарените младежи в България.

Пълна информация за Годишните награди е дадена в приложения Регламент. За въпроси, спомагателни уточнения и връзка с Фондацията: [email protected]
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР