Oсобеностите на Българския преход доведоха до това, че такива паметници

...
</TD
>Oсобеностите на Българския преход доведоха до това, че такива паметници
Коментари Харесай

Историк: Когато човек погледне Пловдив от 10 км, той вижда Альоша. Пропаганда доминира над културния пейзаж

Oсобеностите на Българския преход доведоха до това, че такива монументи на Червената войска има из цяла България, в съвсем всеки огромен български град - Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Някъде те преобладават в културния пейзаж - да вземем за пример в Пловдив. Когато човек огледа Пловдив от 10-20 км, той вижда тепетата с Альоша върху тях ", каза доц. Тодор Чобанов в ефира на Българска национална телевизия.

" Това е една агитация система, облечена в изкуство. "

" Паметникът на Съветската войска и останалите сходни ни разделят. Паметниците би трябвало да ни сплотяват, те би трябвало да знаци на обществото. Ние не сме единомислещи за предишното и това основава доста проблеми. Около 20 % % от популацията не престават да изпитват наслада от мисълта за 9 септември. Това намалява като %, тъй като въпреки всичко става дума за едни демографски процеси. Има хора, които още си харесват този празник, само че има и такива, които не одобряват тоталитарната идеология и такива, които с потомци на репресирани. "

" Фактите са, че България съумява резервира до 5 септември 1944г. положителни връзки със Съюз на съветските социалистически републики. Да, България е съдружник на Нацистка Германия, само че в същото време не изпраща войски на фронта, спряна е депортацията на българските еврие. Имаме една Бъулгария, на която Съюз на съветските социалистически републики безпричнно афишира война. След преврата на България е натрапен тоталитарен режим от руски вид, натрапен е деспот като Вълко Червенков, който имитира Сталин. Създадени са лагери и стартират репресиите. "

“Ако желаеме да имаме ясно бъдеще с явен европейски небосвод, би трябвало да разкажем личната си история с персони, които сплотяват и са в действителност значими за нас. Без Борис ние нямаше да станем християни, нямаше да се приобщим към европейската цивилизация. Как щеше да мечтае Левски да се подравним с другите европейски нации, в случай че не беше Борис Кръстителя? Българската история би трябвало да бъде увековечена по един положителен метод ", сподели още доцент Чобанов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР