Опит и добри практики в сферата на административната дейност споделиха

...
</TD
>Опит и добри практики в сферата на административната дейност споделиха
Коментари Харесай

Експерти от Истанбул и Пловдив споделиха административни практики

Опит и положителни практики в областта на административната активност споделиха общински специалисти от Истанбул с представители на Община Пловдив. Посещението им е по самодейност на интернационалния отдел на Община Истанбул за задълбочаване на връзките сред двата града, които са побратимени.

" Вашата аудиенция тук е знак, че нашите общини имат общи политики и ползи “, съобщи зам.-кметът по финанси и икономически действия, която посрещна делегацията в Община Пловдив. Участие в срещата взеха още общинският консултант доктор Аргир Аргиров и представители на дирекция " Социална политика “.  

Експертите Мерве Чалиян и Гизем Ертан споделиха, че това е първото им посещаване в България и са очаровани от гостоприемството и богатата история на града.

По време на срещата те срещнаха присъстващите с процесите в общинската администрация в Истанбул и обясниха за институцията на мухтарите.

" Това е административна единица, която има значима роля в локалното ръководство. Задачата на мухтарите е да споделят интензивно с жителите и по този метод да разпознават техните потребности, като по-късно предават настояванията им непосредствено на общината “, описаха експертите.

" Една от главните политики на кмета на Община Пловдив е да работи в директен контакт с жителите. За него това беше приоритет още като областен кмет “, изясни Жени Петкова.

По време на визитата си в Пловдив гостите посетиха още Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ и Младежки център – Пловдив, а чиновниците от Оперативна програма " Социално дружество за хора с увреждания " им демонстрираха по какъв начин ръчно се създават коледни играчки от стъкло.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР