Около 300 са събитията в Есенен салон на изкуствата в

...
</TD
>Около 300 са събитията в Есенен салон на изкуствата в
Коментари Харесай

Пламен Панов: В Пловдив, освен на есен, мирише много силно и на култура

Около 300 са събитията в " Есенен салон на изкуствата " в Пловдив, съъбщи в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус "   Пламен Панов, зам.-кмет " Култура, археология и туризъм ". " Във формата имаме минимум 10 събития, които радват публиката. Големият фестивал, който чакаме е " Сцена на кръстопът “.

Драматичният спектакъл в Пловдив прави прелестни постановки, които хората ще имат опцията да видят за първи път. Споменах и за фестивала " Двама са малко, трима са доста “. Завръщат се " Дни на музиката в Балабановата къща " – едно от най-елитните събития изобщо в нашата страна, на Мила Павлова, с нейното есенно издание. " Международният джаз фестивал " е също част от " Есенния салон на изкуствата ", който също към този момент се е утвърдил като едно от дребното елитни джаз събития вътре в страната и което се радва на голям посетителски интерес.

Опера Пловдив се завръща, този път не с OPERA OPEN, който си продължава, само че като част от Есенния салон на изкуствата с техния план " Класик Open Air “ - вършат прелестни и елитни концерти по тепетата на Пловдив като част от напъните ни самите тепета да бъдат едни приятни подиуми, които да радват жителите на Пловдив ", уточни Пламен Панов.

Той добави, че също с огромен интерес се чака на 10 септември концертът на световноизвестния реализатор Майкъл Болтън на Античен спектакъл, още веднъж част от културния календар на града. Преди това, на 9 септември, в Пловдив идва световноизвестният мим Паоло Нани, който ще направи своята режисура на Лятно кино " Орфей “. Есенното издание на " Капана фест “ е също част от " салона ".

" Разбира се, има и доста изложения, тъй като тук си приказваме повече за театрални изкуства, само че е редно като град на художниците да кажем, че чакаме с интерес " Седмицата на актуалното изкуство ", която ще стартира на 9 септември. Жените от група " Ръб “, които работят с млади художници, с цел да създадат няколко изложения – това са Венета Маринова, Надя Генова и Бенджи от група " Ръб “, която е много известна и която утвърждава изобщо в Пловдив тематиката за актуалното изкуство при започване на 90-те4, разясни Панов.

Юбилейната галерия на Здравко Йончев във връзка 85тата му годишнина ще стартира също на 26 септември, както и изложбата на Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов, обичаната галерия " 15 на по 5 “, която е обичайната за Дружество на пловдивските художници.

" Въобще, уникалността, като умозаключение да кажа, на " Есенния салон на изкуствата " е, че в Пловдив, с изключение на на есен, мирише доста мощно на просвета през септември месец. И имаме една неповторима амалгама от всички жанрове – музика, спектакъл, танц, литература, образни изкуства, изложения, което сигурно предсказва доста мощно наличие и на туристи в нашия град. Знаете, че се движи доста добре. Така, че чакаме огромен, огромен интерес ", сподели още зам.-кметът Пламен Панов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР