Огромни щети в Русе след гръмотевичната буря рано тази сутрин

...
</TD
>Огромни щети в Русе след гръмотевичната буря рано тази сутрин
Коментари Харесай

Огромни щети в Русе, хората описват бурята като истинско бедствие

Огромни вреди в Русе след гръмотевичната стихия рано тази заран - мощният вятър събори дървета, прекъсна електропроводи и унищожи земеделска продукция. Улици и приземни етажи са под вода, отвеян е и краткотрайният покрив на операта. Без електричество остана община Иваново.

Районът към ул. " Духовно възобновление " в централната част на града се оказа една от най-критичните точки. Улицата е непроходима поради ледени парчета и кална маса.

Към момента няма информация за потърпевши хора в града. Русе последователно се възвръща, оповестява Българска национална телевизия.

Материалните вреди обаче са съществени. Хората го разказват като " същинско злополучие ". Към разчистването се включиха и доста жители. В 13.30 часа те се провеждат в парка на Възрожденците, с цел да образуват група и да се включат в почистването.

10 минути градушка и 17 литра дъжд на квадратен метър бяха задоволителни, с цел да опустошат Русе.

Градският превоз остана неподвижен поради калните реки, които се стичаха по главните булеварди в града. От закъсалите коли се виждаха единствено таваните.

Автомобил беше обхванат от ненадейно образувала се яма на ул. " Македонска ". Шофьорът едвам се измъкнал.

Стихията остави без покрив постройката на операта, който и без друго беше краткотраен. Сцената е прогизнала.

" Не сме очаквали подобен проливен дъжд. До 2,3 дни чакаме кран и продължаваме с ремонта ", сподели Пламен Бейков, шеф на Държавната Опера Русе.

Влаковете за София и Варна се движат със забавяне поради паднали дървета върху релсите.

Пожар в трафопост в допълнение усложни работата на огнеборците. Цяла заран русенци разчистват счупени клони и стъкла пред домовете си, избавят от водата приземните етажи.

На терен работят над 300 общински чиновници, само че вредите са на всички места и лишава време да реагират на подадените 200 сигнала.

" Хората би трябвало да лимитират напредването си, в случай че не е безусловно належащо. Влязохме по отношение на компаниите, които правят ВиК ремонтите, тъй като съм осведомен за свличания на големи земни маси, в това число автомобил. Те би трябвало да вземат ограничения ", сподели Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

Очаква се и на следващия ден да продължи разчистването на града.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР