Общинският съвет не подкрепи предложението за отпускане на 6 194

...
</TD
>Общинският съвет не подкрепи предложението за отпускане на 6 194
Коментари Харесай

ОбС не даде допълнителни 6 милиона за стадион Христо Ботев

Общинският съвет не поддържа предлагането за разпределяне на 6 194 316 лева в допълнение предплатено за цялостното дотъкмяване на стадион " Христо Ботев ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Предложението беше направено в ексклузивен порядък от ръководителя на групата съветници на " Кауза България " Едуард Сарафян на микрофон в залата при разискване на доклада за 2022 година и план-сметката за 2023 година за систематизиране на средствата за Младежки действия. Аргументът за отпущането на средствата е за изцяло довеждане докрай на строителството, покривната структура и лицензиране на спортното оборудване.

Вносителят предложи 5 158 646,40 лева да се дадат от бюджета за 2023 година, като сумите ще се вземат от плануваните в общинската хазна суми за индексации на други строителни обекти, изграждани по Оперативните стратегии, измежду които детски заведения. По думите на заместник-кмета, в общинския бюджет са били планувани 20% за индексация, само че на процедура има " свободни " средства, защото 15% се обезпечават от страната и единствено 5 на 100 от общината. Намаляват се единствето сумите за отчуждаванията и спортните площадки. 

" Общинският съвет поде порочна процедура – с преходните и заключителните разпореждания на Закона за мореплаване се вършат промени в Кодекса за обществено обезпечаване " - уточни като подигравателен образец юристът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР