Общински съветници предлагат да се ремонтират пейките и да се

...
</TD
>Общински съветници предлагат да се ремонтират пейките и да се
Коментари Харесай

Ще направят ли комфортна градинка, предпочитана от пияниците и скитниците на Бургас?

Общински съветници оферират да се ремонтират пейките и да се слагат камери за наблюдаване в градинката пред Община Бургас, откри информация на Burgas24.bg .

" Само на няколко метра от постройката на Община Бургас, в градинката, обособена сред ул. " Александровска “, пл. " Атанас Сиреков “ и ул. " Апостол Карамитев “, всекидневно се събират лица, водещи бездомнически метод на живот, които постоянно нарушават публичния ред. Нерядко те са под въздействието на алкохол и упойващи субстанции. Системно е наличието им в градинката в тъмната част на денонощието. Това съществено тормози преминаващите жители и посетители на града, както и работещите в региона. Вследствие активността на визираните лица, забележителна част от пейките са счупени или отчасти развалени, публичната среда е нелицеприятна и не подхожда на централна градска част на съвременен европейски град. Районът постоянно е нечист с битови боклуци, чува се мощна музика. Всичко посочено вреди на локалния бизнес, защото отблъсква клиентите, пишат в докладната бележка общинските съветници от Възраждане.

Те оферират да бъде осъществен ремонт на пейките и монтиране на камери за видеонаблюдение в градинката. Според тях е належащо и засилено наличие на органите на реда в региона, за предварителна защита на противообществени прояви. Финансовите средства, нужни за реализирането на предлагането, възлизат на почти на 3000 лева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР