Общински институт Старинен Пловдив“ традиционно организира богата и интересна програма

...
</TD
>Общински институт Старинен Пловдив“ традиционно организира богата и интересна програма
Коментари Харесай

Очакват малчуганите и техните родители на традиционния Празник на детето в Стария град

Общински институт " Старинен Пловдив “ обичайно провежда богата и забавна стратегия отдадена на 1 юни – Международния ден на детето. Тази година " Празник на детето в Стария град “ ще се организира в интервала от 27 май до 4 юни, в това число. Пловдивчани и посетители на града ще имат опция да посетят събития, насочени към всички възрасти, и несъмнено най-много към децата.

Екипът на Общински институт " Старинен Пловдив " още веднъж ще преплете по трогателен метод тайнството на културно-историческото завещание и творчеството на децата, с цел да им подари незабравими мемоари и нови знания.

Програмата включва извънредно разнородни жанрово прояви - изобразяване, концерти, креативен ателиета, разнообразни изложения, пленер, детска работилница, Панорама на детското творчество на Сдружение " духовно огледало “, Голям детски концерт на Римски стадион с присъединяване на отбор " Престо “ от НУМТИ " Добрин Петков “, част от XIV МФ " Дни на музиката в Балабанова къща “, куклено-театрално зрелище " Златното момиче “ и доста други.

" Празникът на детето е не просто обичайно, то е доста значимо събитие за нашия екип, тъй като го приготвяме с доста любов и внимание към детайлите. Желанието ни е да подарим на децата незабравими прекарвания, да има усмивки на наслада, да предизвикваме тяхната креативност. Миналата година отправихме покана към децата от " Дневния център за децата на украински бежанци “ и от " Кризисния център в помощ на бежанците от Украйна “ в Пловдив.

Тази година ОИ " Старинен Пловдив ", в партньорство със Зонта клуб – Пловдив посредством план " Подай ръка, сбъдни фантазия, измежду културното завещание на града “ е присъединил събития за подрастващи от " Втори дом ", където са настанени украински бежанци и деца в неравностойно състояние (деца, които са били обект на домашно принуждение и са изведени в предпазени жилища).

Клубът се грижи трайно за тези целеви групи и упования брой деца е към 40, които ще идват за занимания в разнообразни часови интервали. Очакваме с неспокойствие нашите дребни гости и техните родители на " Празник на детето в Стария град! “, описа доц.д-р Елена Кантарева – Дечева, шеф на ОИ " Старинен Пловдив “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР